Mångfacetterade Alan Orsetti förstärker inför 2020

Superserien Herr har premiär om ca 2 månader vilket gör att förberedelserna inför säsongen intensifieras. I helgen samlas Black Knights herrlag tillsammans med tränare och årets amerikanske QB för ett första läger tillsammans. Idag står det också klart att laget får ytterligare förstärkning inför premiären bestående av italienske Alan Orsetti – född och uppvuxen i Schweiz – som kan spela såväl WR som DB och därmed hjälpa till både i anfall och försvar.

I started playing at the age of 14 for the AFC Bienna Jets trying to step into my father’s footsteps. Football quickly became a passion and my hard work and dedication got the attention of Bristol Pride – an elite football academy based in Bristol, England where I spent 2 years playing agaist the top junior competition like Cologne Crocodiles (Germany), Pole France and Ridge All- Stars (France).

Alan Orsetti, Wide Receiver

Johan Sjögren från Sportgrupp Herr Elit ser Alan som spelaren som sätter kronan på verkat i en redan talangfull receiverkår.

Alan kommer bidra till vår WR-kår på ett utmärkt sätt och han har potential att bli en nyckelspelare i HC Timothy Speckmans anfall. Han ser fältet på ett bra sätt och är mycket farlig med bollen i sina händer, vilket också gör honom till en duktig punt- och kickreturnspelare. Jag tror att publiken på Behrn kommer kunna se likheter med tidigare WRs i Black Knights – speciellt nuvarande WR-coach  Johan Stål eller Jonathan Gihl som besitter samma explosivitet och dynamik i sitt sätt att spela fotboll.

Johan Sjögren, Sportgrupp Herr Elit

Orsetti är rejält taggad på att komma igång med säsongen och har en hälsning till publiken på Behrn Arena inför 2020.

The Black Knights are the perfect fit for me not just because of their great Football culture but that Family like energy I felt after speaking with the coaches. At Pride we carry a culture of winning and if there’s something the fans can expect from me is that I come to win a championship so Knights Nation better get your popcorn ready – something’s coming!

Alan Orsetti

Längd: 175
Vikt: 80 kg
Nationalitet: Italiensk