QB Jake Sisson signad för 2020

Vikten av en bra quarterback i amerikansk fotboll går troligtvis inte att jämföra med betydelsen av någon annan position i idrottsvärlden. Efter ett långt och gediget rekryteringsarbete tror sig Black Knights Sportgrupp Herr Elit ha hittat något alldeles speciellt i den välmeriterade Jake Sisson från Jamestown, NY.

Sportgruppen har under en längre tid jobbat tillsammans med HC Timothy Speckman för att hitta en spelare som uppfyller de krav vi ställer på våran kommande QB. Rutin, erfarenhet och vinnarmentalitet är egenskaper vi värdesätter högt, och de har givetvis varit nyckelord i vårat sökande. Med tre år som starter för Edinboro Fighting Scots i NCAA Div II, representant för det amerikanska universitetslandslaget i VM och titeln som serbisk mästare och League MVP med Kragujevac Wild Boars 2019 är Jake Sisson precis allt vi har letat efter.

Johan Sjögren, Sportgrupp Herr Elit

Det är alltså ingen oprövad spelare som ska leda Örebros anfall under säsongen 2020, matchfilm och statistik talar sitt tydliga språk enligt Sportgruppen som legat bakom rekryteringen.

Jake är kanske inte prototypen för en QB när vi ser på storlek, men hans matchfilm och resultat talar för sig själv. Under sitt tredje år på college slog han närmast alla skolrekord och blev även nominerad till The Harlon Hill Trophy som ges till USAs bästa Div II-spelare. I Serbien vann han inte bara mästerskapstiteln utan han blev också utsedd till ligans mest värdefulla spelare. Allt han gör är att vinna matcher och jag är mycket nöjd med att han skall representera Örebro Black Knights under 2020.

Johan Sjögren

HC Timothy Speckman har självklart varit en central del i värvningen av Sisson. Speckman som har erfarenhet från tyska ligan där Sisson avslutade fjolårssäsongen ser mycket fram att få hit honom till Örebro för att börja förbereda inför säsongen.

Jake is a QB that has had a ton of success throughout his career. His numbers speak for themselves. As a 3 year starter in college, as well as his first year in Europe, he has gained valuable experience and shown what he can do when given the chance to lead an offense. He is the kind of player that stays cool under pressure and makes plays. But more than that, we feel his personality and team first attitude will be a perfect fit to the already strong team culture we have in Örebro. We are very excited to have Jake leading our offense in 2020. 

Timothy Speckman, HC Örebro Black Knights

Jake själv beskriver sig själv som en spelare som gillar att leda och är bra på att läsa av vad motståndarna försöker göra. Han kommer till Sverige med siktet instället på att tävla om mästerskapstiteln och för utmaningen att i varje match möta tufft motstånd.

As a quarterback, what I bring to the table as strengths are my ability to be able to read a defense and see what they are trying to stop on our offense and also the accuracy in delivering the ball to receivers down field.

What I know about the Swedish league is that there are not as many teams as other leagues. However, the talent in the league compared to others around Europe is very good. The teams get after each other well and create a very competitive atmosphere. From this season for the Black Knights I expect to be competitive every game and come up with schemes and execution on a level that will get myself and this club a Swedish championship. I chose the Black Knights because I was excited about playing for a team in a very competitive league and to help the program get to where they want to be as champions.

Jake Sisson, Quarterback Black Knights

Jake ansluter till laget redan till helgen för att förbereda sig själv och laget inför Black Knights 30e säsong.