foto: Stefan Akander

SM-guldmeriterade Ali Chakkour klar för Black Knights

2015 spelade Örebrosonen Filip Jönsson i Stockholm Mean Machines en säsong och hjälpte även till att coacha deras U19-lag. På den tiden spelade en ung talangfull försvarsspelare vid namn Ali Chakkour i det laget, och när han nu väljer att signa på för Black Knights är just Filip Jönsson en bidragande orsak till beslutet.

Kan börja med att säga att Filip Jönsson är en stor faktor till att jag väljer att skriva på för Black Knights. En fantastisk spelare som har varit som en storebror och mentor för mig ända sedan han coachade mig i Mean Machines U19-lag. Sen måste jag säga att jag gillar lagkänslan och coachernas kunskap.

Ali Chakkour
foto: Pål Stålnacke
foto: Pål Stålnacke

Efter U19-åren i Stockholm har Chakkour varit del av det Stockholm Mean Machines som de två senaste åren vunnit mästerskapstiteln och därmed avslutat Carlstad Crusaders tidigare dominans på herrseniorsidan. I fjol spelade han dock i sin moderklubb Västerås Roedeers. Nu väljer dock 22-åringen att fortsätta sin karriär i Örebro Black Knights och blir därmed en i raden av unga spelarrekryterningar i ett lag med stort fokus på talangutveckling.

I met Ali at our training day in November and after talking with him i knew he would be a good fit for us in 2020. He is a motivated young player who wants to improve. He also has the ability to be self critical and thus coach-able which is an important aspect for any player. He will be a great addition to an already strong group on the Defensive side of the ball for us. 

Timothy Speckman, HC Örebro Black Knights
Foto: Alice D’angelo
Foto: Alice D’Angelo

Chakkour beskriver sin atletiska förmåga – speciellt i passförsvaret – som en av sina styrkor. Han är också en ”nörd” när det kommer till film och teknik och spenderar många timmar med att utvärdera matcher i filmrummet vilket gör honom till en bättre spelare.

Min ambition är att alltid vara bäst, och då pratar jag både i jag-form och i lag-form. Jag vill vinna mästerskap oavsett vilken roll jag spelar eller vad det innebär för uppoffringar. Jag ser mycket fram emot säsongen och känner att jag kommer kunna bidra med mina erfarenheter till de yngre grabbarna.

Ali Chakkour

Position: Outside Linebacker/SS/DE
Längd: 188 cm
Vikt: 98 kg

Foto: Stefan Akander