Svensk juniormästare ansluter till rutinerad linebackergrupp

Hampus Tengman började spela football i moderklubben Jönköping Spartans U19-lag säsongen 2016 – sin unga ålder till trots. Säsongen 2017 hade Spartans inget U19-lag varpå Hampus flyttade till Skövde Dukes för att spela U17. Under Dukes Tourney (norra europas största turnering för amerikansk fotboll) fick Tyresö Royal Crowns upp ögonen för den unge linebackern. I Tyresö bidrog Hampus till att laget spelade två SM-slutspel i U19 varav en final som man vann mot Örebro Black Knights motsvarighet. Året efter gjorde Hampus tidig seniordebut i Superettan under våren och avslutade med att lånas ut till Black Knights U19-lag under hösten, och nu är övergången till Örebro alltså fullbordad.

Jag väljer Örebro och Black Knights dels för att de ger mig en möjlighet att spela i Superserien men också för att jag trivs otroligt bra i laget och känner att jag har fått bra kontakt med många i föreningen – allt från juniorer till spelare i både dam- och herrlaget.

Hampus Tengman, Linebacker
Foto: Jim Tengman

Hampus tror själv att hans kvalitéer som fotbollspelare är en bred grund från olika sporter som hockey och handboll som han spelat tidigare samt att jag har en stor vilja att lära sig och hela tiden utvecklas. Han är en hårt arbetande och fysisk försvarsspelare som inte är rädd för att göra jobbet som krävs både på och av planen. Herr Elits Sportchef Micael Jönsson beskriver honom som en ambitiös och ansvarstagande ung spelare med helt rätt attityd.

Hampus är en driven, ung, ambitiös och hårt arbetande linebacker. Han kommer att ytterligare komplettera vår duktiga linebackergrupp där han kommer att vara med att konkurrera om speltid med erfarna landslagsspelare som bl.a Filip Jönsson och Josh Murpy. Hans personlighet, attityd och spelarprofil passar perfekt in i vårt lagbygge och satsning på unga talanger. Han flyttade till Örebro redan under hösten för att bo, jobba och träna med målet att bli så bra som möjligt.

Micael Jönsson, Sportchef Herr Elit
Foto: Jonas Domfors

Hampus är den tredje spelaren som varit utlånad till Black Knights U19 under fjolåret som ansluter från Tyresö inför säsongen.

Foto: David Lee