Meriterad ungdomstalang väljer Black Knights

Så sent som i U17 2017 började Rikard Carlsson spela amerikansk fotboll i moderklubben Skövde Dukes. Sen dess har allt gått väldigt fort för den reslige multiatleten. Samma höst fick han spela med Tyresös U19-lag, under 2018 blev han uttagen till Juniorlandslaget som tog en meriterande fjärdeplats i Junior-VM i Mexico innan han var med och bärgade ett SM-guld med Tyresös U19-lag. Under fjolårssäsongen gjorde Rikard seniordebut för Tyresö i Division 1, var med och tog hem ett oerhört meriterande silver i Junior-EM i Italien och lånades under hösten ut till Black Knights U19-lag. Nu har han alltså skrivit på en permanent övergång för att testa på spel i Superserien.

Foto: Jonas Domfors

Min ambition är att se hur långt jag kan komma med min fotboll och hur bra jag kan bli. Mina styrkor är snabbhet, spelförståelse och aggressivitet – jag går alltid all-in både på träning och match. Jag trivdes väldigt bra i klubben under året jag var utlånad – med medspelare, ledare och coacher och jag är verkligen jättetaggad på att spela med Örebros herrlag under säsongen 2020!

Rikard Carlsson, LB/TE

Micael Jönsson från Sportgrupp Herr Elit lyfter fram Rikards fysiska begåvning och förmåga att spela på många olika positioner som ett oerhört viktigt tillskott till Black Knights Superseriegrupp 2020.

Foto: Jonas Domfors

Rikard är en hårt arbetande spelare som alltid sätter laget först. Atletisk nog att både spela som Wide Receiver/Tight End eller Defensive End/Outside Linebacker. En mycket smart kille som plockar upp saker fort. Det ska bli spännande att se honom ta nästa steg i sin utveckling hos oss i Black Knights.

Micael Jönsson, Sportgrupp Herr Elit.