Ung talang ansluter från Tyresö

Under fjolårssäsongen spelade runningbacken Gustav Skeppner med Black Knights U19-lag under ledning av en coachstab med starkt inflytande från vårt Herr Elitlag. Nu är en permanent övergång klar och därmed blir Gustav lagkamrat med sina tidigare coacher under säsongen 2020.

Jag fick chansen att känna på hur coachingstaben och klubben fungerade under U19-säsongen. Första träningen i Örebro blev jag varmt välkomnad av alla spelare och coacher. Under säsongen fick jag chansen att prata med flera seniorspelare under våra hemmamatcher och fick en bra bild av hur Örebros organisation fungerar. När det blev dags att välja var jag skulle spela under 2020 och Örebro frågade om jag ville fortsätta blev valet ganska enkelt. Jag får möjligheten att flytta hemifrån och bo själv, samt spela för en coach med mycket erfarenhet av att coacha runningbacks.

Gustav Skeppner
Foto: Helena Lundin Skeppner

Under Örebros Traning Day fick Skeppner träffa resten av laget, nya HCn Tim Speckman och känslan att träna ordentligt på seniornivå.

Det kändes riktigt bra måste jag säga. Jag kommer att sakna att spela i Tyresö som har fostrat mig som spelare, men jag ser samtidigt fram emot att få spela och utvecklas i ett nytt lag.

I och med flytten kommer ny hemmaplan för Skeppner bli Behrn Arena, en av Sveriges modernaste idrottsanläggningar och hem för Allsvenska ÖSK och Damallsvenska KIF Örebro.

Jag har ännu inte spelat match på Behrn Arena, men under Traning Day fick jag chansen att träna där vilket var ganska mäktigt. Efter att ha spenderat U19-säsongen på Rosta gärde ser jag mycket fram emot att få spela matcher på Behrn Arena.

Foto: Jonas Domfors

Skeppner missade 2018 års säsong i Tyresö p.g.a skada och ser nu fram emot att kunna köra hårt hela året.

Mitt mål är att hjälpa Örebro komma så långt som möjligt och förhoppningsvis ta SM-guld. Personligen siktar jag på att vinna utmärkelsen Årets Running Back. Men framför allt ser jag fram emot att bara vara frisk och kunna bygga styrka och snabbhet för att se hur långt jag kan ta mig som fotbollsspelare.

Sportgrupp Herr Elit har haft goda möjligheter att utvärdera Skeppners spel under U19-säsongen och är mycket nöjda med att så tidigt fått klart med den unga talangen, speciellt eftersom det inte blir någon fortsättning för Timmy Göransson under kommande år.

Vi är stolta och glada över att Gustav valt Black Knights. Gustav är en hårt arbetande och hårt springande runningback. Han är ung, talangfull och passar perfekt i vår satsning framåt. Jag gillar Gustavs attityd och inställning till sporten och hans egen utveckling. Han satsar hårt och visar det tydligt genom att flytta till Örebro för att bo, jobba och satsa på sin idrott. Gustav är dessutom en mycket bra människa och en god lagkamrat. Det har han tydligt visat under året då han varit utlånad till Black Knights U19-lag där han tog ett stort ansvar och gjorde det bra. Jag är övertygad om att Gustav kommer att konkurrera om en startplats som runningback under 2020.

Micael Jönsson, Sportgrupp Herr Elit