WR Johannes Lindeus återvänder från USA

Under fjolårssäsongen lämnade Johannes Lindeus sin moderklubb Black Knights för spel på andra sidan atlanten på City College of San Francisco där han blev lagkompis med bl.a tidigare lagkamraten i Örebro, offensiva linjemannen Lucas Lavin. Nu är det klart att Johannes återvänder till Örebro och Black Knights för säsongen 2020!

Det har varit en intressant resa här i USA. Både ups och downs. Jag har blivit coachad av tidigare NFL-spelare som Larry Grant och spelat mot och med spelare som kommer spela i ligan som Ron Hardge. Största anledningen till varför jag kommer hem är finansiella orsaker, men också för att San Francisco inte är en stad jag trivs i (tro det eller ej).

Johannes Lindeus

Johannes funderade på att byta skola till Fresno där hans bästa vänner bor och går, men det blir en senare fråga. Nu får fokus bli att samla ihop lite pengar och spela några säsonger i Sverige.

JUCO är perfekt för dig som känner att du har kapaciteten att gå D1. Först måste skolan acceptera dig såklart. Men om du har pengarna att spendera så är det värt det! CCSF har fått hur många spelare som helst över till D1-skolor, men jag valde att avbryta min resa. Man vet aldrig vart det hade tagit mig annars, men i mina ögon finns det ingenting som slår gamla fina Sverige, så jag ser ändå fram emot att komma tillbaks.

Johannes Lindeus

Black Knights nye WR-coach Johan Stål får därmed ytterligare ett ungt vapen att jobba med och utveckla i en WR-kår som sedan tidigaste består av flertalet unga, talangfulla spelare som Filip Wetterberg och Hjalmar Gertsson m.fl. Lindeus största tillgångar är en otrolig snabbhet och därmed ett vapen som kan användas på många olika sätt i nye HC Speckmans offense.

Johannes hade en otrolig utveckling under sina juniorår i Black Knights och vi hoppas att han med erfarenhet från college och väldigt tuff träning dels kan ta sitt eget spel till en högre nivå, men också lyfta övriga Wide receiver-gruppen under säsongen 2020.

Micael Jönsson, Sporthef Herr Elit