Ingen fortsättning för Timmy Göransson

Herr Elit tappar sin landslagsmeriterade runningback Timmy Göransson säsongen 2020. Göransson anslöt till Örebro för två säsonger sedan och röjde stora framgångar med sin aggressiva, fysiska och uppoffrande spelstil. Dessvärre kantades hans sejour i Black Knights av en segdragen knäskada som inte riktigt ville läka ordentligt, men även vid sidan av planen har han varit en viktig bidragande orsak till lagsammanhållningen.

Timmy är en spelare med otroligt stort hjärta. Det märks när han spelar fotboll och det märks när han inte spelar fotboll. Han kommer vara saknad i omklädningsrummet, på träningarna och på matchdag.

Micael Jönsson, Sportchef Herr Elit

Anledningen till att Göransson väljer att inte förlänga inför 2020 är av rent praktiska och personliga skäl.

Dels är det skadan som sätter stopp, dels är det för långt att fortsätta pendla för mig mellan Stockholm och Örebro. Ska jag kunna komma tillbaks måste jag kunna få så mycket träning som möjligt, då försvinner mycket tid när man sitter i bil 4-5 h på en dag för att träna i Örebro. Hade inte min sambo pluggat i Stockholm hade det varit en dröm att få flytta till Örebro och fortsätta spela för Black Knights, men nu har vi köpt lägenhet här och det är som det.

Timmy Göransson
Foto: Privat

Timmy meddelade laget sitt beslut i helgen och passade samtidigt på att öppenhjärtigt berätta om sina känslor han fått för klubben under sin tid i Örebro.

Black Knights är utan tvekan den bästa klubb jag varit i. Bättre lagsammanhållning och familjekänsla är svårt att hitta. Jag kommer sakna er alla!

Saxat ur Timmys avskedsbrev till sina lagkamrater

Vi önskar självklart Timmy lycka till med rehabiliteringen av sin skada och hoppas få se honom på fotbollsplanen igen inom en snar framtid, och tackar för den tid han har förgyllt för oss i Black Knights-familjen.