Sam Eisenstadt ny DC för Herr Elit

Örebro Black Knights kan nu presentera årets defensiva koordinator – 23 år gamla Sam Eisenstadt med ursprung från Fair Haven, New Jersey i USA.

Sam spelade collegefotboll för Elon University i North Carolina, men ådrog sig en så pass allvarlig skada att hans spelarkarriär tog slut redan efter hans andra år på college. Han valde då att stanna kvar på skolan som assisterande tränare för lagets passförsvarare vilket blev starten på hans tränarkarriär. Efter avslutad skolgång på Elon University flyttade Sam vidare till västkusten och han ingår numera i UC Davis Aggies tränarstab som defensiv quality control samt assisterande LB coach. UC Davis spelar i den näst högsta collegeligan i USA (Div I FCS) och coachas av tidigare Carlstad Crusaders tränaren Dan Hawkins. I UC Davis tränarstab återfinns även Mark Speckman (assistant Head Coach) som är far till Örebro Black Knights nya HC Timothy Speckman.

Örebros försvar har de sista åren varit ett av lagets styrkor under ledning av tidigare HC och DC Matt Hamme och det är således stora skor som skall fyllas. Sams hunger för erfarenhet och utveckling gör att han nu flyttar över 800 mil för att ta sig an uppgiften att – utan ersättning – träna Black Knights försvar. Att flytta långväga är dock inget nytt för honom och något han menar bidrar till att växa som både människa och tränare.

I coached across the country in California to get outside of my comfort zone because I believe it is impossible to grow if you are comfortable. I want to do the same thing in Sweden

Valet att komma till Örebro var också enkelt med förutsättningarna som finns här och möjligheten att ingå i HC Timothy Speckmans tränarstab som defensiv koordinator.

It motivates me that I will be able to be defensive coordinator at 23, that is an opportunity not many coaches my age get and I want to go make the most of it.

Sam säger att publiken på Behrn Arena kommer få se ett försvar som spelar med mycket energi och glädje samtidigt som det kommer vare ett fysiskt försvar som kan täcka stora ytor. För att få detta till menar han det är viktigt att hålla saker enkelt och bygga upp under spelarnas självförtroende.

I believe building confidence on daily basis will be a main focus. I have seen that players maximize their potential when they are loose, confident, and having fun on the field.

Det råder ingen tvivel om att Sam är en hårt arbetande man med mycket passion och kunskap för våran sport och att han kommer lägga hela sitt hjärta i Black Knights försvar. Han ser fram till att komma till Örebro och Sverige för att sätta igång med arbetet.

Sportgruppen är mycket nöjda med att Sam har valt att komma till Black Knights och önskar honom välkommen till föreningen.

I am going to give our defensive group my best effort each and every day and i expect great results for the 2020 season.

Sportgruppen är mycket nöjda med att ytterligare en pusselbit i tränarstaben har kommit på plats och vi har stor tro på att Sam är riktig person för våran organisation. Det kommer bli kul att följa försvaret under hans ledning på Behrn Arena under 2020 och vi önskar honom varmt välkommen till föreningen.