Black Knights satsar på kommunikation och rekrytering

Som ett första led i styrelsens arbete för att återta positionen som en av Sveriges främsta föreningar inom amerikansk fotboll på alla plan har vi sett över organisationen för att identifiera våra behov. Nästa steg blir att steg för steg tillsätta roller som ansvarar för att täcka behoven, med målsättningen att ”fler ska göra mindre, men tillsammans åstadkomma mer”. Vi är därför glada över att kunna presentera en comeback bakom kulisserna för Jimmy Palmborg som tar ansvar för Kommunikation och Rekrytering.

Jag är oerhört laddad inför uppgiften och det känns bra att återigen vara en del av gänget som jobbar med föreningen lite bakom kulisserna. Det finns ett otroligt stort engagemang i den här föreningen, och därmed en sanslös potential för vad vi kan åstadkomma tillsammans. Jag tror och hoppas att min erfarenhet av arbete inom föreningen sen tidigare kommer kunna hjälpa oss framåt.

Jimmy Palmborg, tidigare Klubbchef och numera ansvarig för Kommunikation- och rekrytering.
Foto: MAV Foto, Martin Avedal.

Palmborg anslöt till Black Knights som spelare säsongen 2010 och har utöver sin roll som spelare varit anställd av föreningen som Marknadschef och Klubbchef mellan 2012-2015. Under sina år i föreningen har han sett Black Knights gå från att vara en väldigt liten organisation med lag enbart i Division 1 Herr, U19 och U15, till en förening som stundtals haft 2 anställda, över 300 spelare och lag representerade i alla serier.

Jag tror det är en av de viktigaste erfarenheterna jag kan bidra med – vetskapen hur det har varit, hur det blev och hur vi gjorde för att ta oss dit. Två nyckelkomponenter för att växa och utvecklas är just rekrytering och kommunikation. Det är två områden jag jobbat mycket med och som jag värdesätter stort. Vi måste som förening berätta vad vi gör för omvärlden och för varandra, och vi måste hela tiden bli fler! Är man inte en del av föreningen idag ska man åtminstone veta vilka vi är. Vet man vilka vi är ska man vilja bli en del av föreningen på något sätt. Är man en del av föreningen ska man vilja rekommendera andra att också bli en del av den. Den känslan vill jag försöka skapa under det här året.

Kommunikationsansvaret handlar mycket om att tillsammans med en grupp personer i föreningen ansvara för klubbens sociala medier och kommunikationsstrategier. När det kommer till att rekryteringsbiten kommer Palmborg enbart jobba med att leverera tips och stötta Sportgrupperna i deras arbete att hitta nya spelare och coacher.

Bild från Black Knights release av ny logotyp 2015.
T.v Erik Törnblom, t.h Jimmy Palmborg. Foto: Micael Jönsson.

Det kommer handla mycket om att prata med människor och berätta om möjligheten att engagera sig – coacha, spela, döma, leda ett lag eller vara en ambassadör för Black Knights på något sätt. Jag blir helt enkelt ett stöd till Sportgrupperna som sen är ytterst ansvariga för sina respektive spelare och coacher.

Arbetet med att bygga organisationen för säsongen 2020 fortsätter. Håll utkik på blackknights.eu samt vår facebook och instagram för framtida nyheter.