U19 tar sig an Uppsala 86ers i helgen

Black Knights U19-lag har blandat och gett under inledningen av säsongen. Efter en bra insats mot Kristianstad orkade laget inte riktigt hänga med hela vägen vilket ledde till förlust hemma (i Karlskoga). Som av bara farten åkte vi på en ytterligare förlust mot Carlstad Crusaders på bortaplan innan segertåget inleddes mot Stockholm Mean Machines borta och fortsatte i helgen när Täby Flyers besegrades på Rosta Gärde inför storpublik.

Inför lördagens drabbning med Uppsala 86ers har vi lagt mycket tid på att utvärdera laget och vad vi faktiskt gör bra på planen. Vi har försökt att skala ner och göra det enklare för våra spelare att göra sitt jobb. Senast mot Täby led vi av stort manfall på ett par nyckelpositioner vilket tvingade oss att vara väldigt konservativa. Denna match har vi full trupp så räkna med att vi kan öppna upp spelboken och göra mer saker på planen än tidigare.

Erik Törnblom, HC
QB Nils Jansson ger bollen till RB Gustav Skeppner. Foto: Jonas Domfors

Uppsala 86ers har haft en bra säsongsinledning, och enda förlusten de har i protokollet kom mot starka Kristianstad.

Uppsala har ett bra lag med många starka spelare och spelar alltid väldigt disciplinerat, en tradition som lever vidare i årets lag. Vi hoppas kunna prestera mer samspelt under andra hälften av säsongen vilket är en nödvändighet om vi ska ta oss till slutspel. Därför hoppas jag att vi på lördag får se en mer samspelt enhet där fler individer hjälper laget att flytta bollen framåt och stoppar motståndarns anfall konsekvent.

Erik Törnblom, HC
Trench war. Foto: Jonas Domfors