U19-premiär idag: ”Vi är mer rutinerade i år”

Idag lördag den 10 augusti inleder Black Knights U19-lag sin säsong mot Kristianstad Predators på hemmaplan – fast borta. Forward-cupen lockar fotbollsspelande ungdomar från hela Sverige till Örebro den här helgen och det finns helt enkelt inte tillräckligt med planer. Därför spelas matchen på Kanalplan i grannstaden Karlskoga.

Det är ingenting som kommer påverka oss, vi är tacksamma för att få hjälp av Karlskoga Wolves och det är inte heller jättelångt dit. Vi fokuserar bara på matchen.

Erik Törnblom, HC Örebro Black Knights U19
HC Erik Törnblom. Foto: Daniel Lubner

Premiärmotståndarna Kristianstad är ofta bra i U19-serien och har faktiskt redan spelat – och vunnit – 3 matcher den här säsongen pga ett haltande spelschema.

Traditionellt sett är Kristianstad alltid väldigt välcoachade, och i och med det haltande spelschemat kommer de troligtvis också vara mer samspelta än oss. Vi kommer dock in i seriespelet med en bra kärna av duktiga spelare som redan spelat i Superserien eller Division 1 i år. Erik Klerestam, Edvin Jönsson, Joel Isacson, Sebastian Nilsson, Lukas Nyström och Filip Wetterberg är alla spelare som varit tongivande i Black Knights herrlag under säsongen.

Från vänster: Sebastian Nilsson, Erik Klerestam och Anton Oskarsson.

Utöver Black Knights-spelarna får laget också förstärkning från Karlskoga Wolves och Tyresö Royal Crowns som tyvärr inte kommer till spel i årets U19-serie.

Vi är väldigt glada över möjligheten att få låna in Gustav Skeppner, Rikard Carlsson och Fabian Jungermark i laget och de har på kort sikt visat framfötterna. Värt att hålla ett öga på redan i helgens match! En annan spelare jag skulle vilja lyfta fram är föreningens mycket lovande U17-QB Alexander Bornerud som tagit stora kliv i sin utveckling bara det senaste året. Han kommer få dela tid på QB-positionen med den mer rutinerade Joel Isacson som bl.a gjorde sin Superseriedebut i år. Isacson har precis tagit examen efter 3 års studier på RIG i Uppsala där han fått en gedigen fotbollsutbildning.

Gustav Skeppner. Foto: Tyresö Royal Crowns.

Förhandsfavoriterna till att vinna årets U19-serie är enligt HC Törnblom just Kristianstad Predators samt Uppsala 86ers.

Uppsala har värvat friskt från RIG (Riksidrottsgymnasiet) och har därmed plockat russinen ur kakan från de olika föreningarna ute i Sverige. Båda lagen kommer bli riktigt tuffa att möta, men vi ska såklart göra allt vi vår makt för att utmana.

Vi blir lovade att ni som tar er till Kanalplan i Karlskoga kan förvänta er snabb och aggressiv fotboll både från Black Knights offense och defense. Matchen börjar kl. 15.00. #BeatKristianstad