Samarbete med Karlskoga Wolves

För att säkerställa bästa möjliga träning för flest antal spelare har Black Knights inlett ett samarbete med den förening som ligger geografiskt närmast Örebro – Karlskoga Wolves. Samarbetsupplägget bygger just nu på gemensamma träningar för ungdomslagen, erfarenhetsutbyte och att man ställer upp med gemensamt lag i Dukes Tourney och i årets seriespel. Med i Dukes-laget är även spelare från Linköping Raiders, Norrköping Panthers och Skövde Dukes.

”För tillfället tränar vi två gånger i veckan i Karlskoga, något som visat sig positivt för såväl spelare som ledare”

Johan Bornerud, lagledare i U17

Samarbetet har också lett till att man kunnat hitta lösningar för föreningens U19-lag vars seriepremiär krockar med Forwardcupen. Istället för att spela på Rosta gärde kommer den matchen gå av stapeln på Nobelstadion i Karlskoga.

”Att samarbeta föreningar emellan är något vi i Black Knights tror kommer gynna sporten i helhet, och därmed oss själva. Vi måste ta till vara på den kompetens och de träningsmöjligheter som finns i vår geografiska närhet. Det fina med samarbeten är också att de väldigt ofta innebär oanade positiva sidoeffekter.”

Stefan Kihlgård, ordförande Black Knights

I skrivande stund är både Karlskogas och Black Knights tränare och spelare i Skövde för att delta i Dukes Tourney – norra Europas största turnering för amerikansk ungdomsfotboll. Ni kan följa vår framfart den på instagram (@orebroblackknights) och/eller facebook.

Foto: Niklas Söderberg