Preview: ÖBK vs CC. Styrketest på Behrn innan årets slutspel

(English version follows bellow)

På tisdag möts superserie 1an Carlstad Crusaders och 2an Örebro Black Knights i ett riktigt tungviktsmöte på Behrn. I det senaste mötet mellan de två lagen vann Carlstad med 40-7, hemma på Tingvalla IP. Matchen mellan de bägge lagen kommer ge försmak av superseriens slutspel.

Örebro Black Knights föll tungt i helgens möte, borta mot Tyresö Royal Crowns. Trots att Örebros defensiv endast tillät 13 poäng lyckades inte Örebrolaget i sitt offensiva spel. Under säsongen har Black Knights defensiva spel imponerat och det är endast mot Carlstad som laget har tillåtit fler än 2 touchdowns under en match. I toppmötet på Behrn kommer Black Knigths defensiv ha en nyckelroll.

– Det är alltid spännande att möta Carlstad Crusaders, du vet att det blir en tuff match som verkligen testar hela laget. Jag tror det kommer bli en riktigt bra publikmatch med många tuffa dueller mellan några av ligans bästa spelare, säger Aaron Fiddler Head Coach Örebro Black Knights

Det märks att det är sista matchen i årets seriespel. Trots att Örebro har varit skadefritt under året har de intensiva slutomgångarna i serien slitit på laget och truppen dras med en del små skavanker. Mötet mot Carlstad kommer vara ett styrketest för Örebro Black Knights inför slutspelet och kommer visa hur laget står sig mot tidigare års superserie-vinnare Carlstad Crusaders.

Kick-off kl 18:30 på Behrn Arena. Matchen sänds på Tv4 Sport.

Starters:

Offense:

John Knox                                    QB
Ayobi Hilwan                              RB
Eric Tornblom                             FB
Tomas Jacobsen                        WR
Johan Stål                                    WR
Joey Cafferky                              WR
Cesar Hebel                                 OL
Eric Karlsson                               OL
Johan Ivarsson                           OL
Lucas Lavin                                  OL
Jawaugn Arnold                         OL
Defense

Sebastian Gauthier                    DB
Alex Sundstrom                          DB
Filip Berglund                             DB
Jacob Wesslen                           DB
Josh Murphy                               LB
Filip Jonsson                               LB
Eric Murphy                                LB
Kevin Mellberg                           DL
Sebastian Nilsson                      DL
Niklas Persson-Ghylfe               DL
Oskar Karlsson                           DL

 

On Tuesday the superseries nr 1 team Carlstad Crusaders and nr 2 Orebro Black Knights face off in a real heavyweight meeting at Berhn. In the last meeting between the two teams Carlstad won with 40-7, at home on Tingvalla IP. This match between the two teams will give a taste of Super Series playoffs.

Orebro Black Knights fell in this weekend’s meeting, away against Tyreso Royal Crowns. Although Örebro defense only allowed 13 points Orebro failed in it’s offensive game. During the season, the Black Knights defensive have impressed and it is only against Carlstad that the team has allowed more than 2 touchdowns in one game. The defence of the Black Knights will play a key role in the meeting against Carlstad.

– It is always exciting to meet Carlstad Crusaders, you know it will be a tough game that really tests the whole team. I think it will be a really good game for the crowd with many tough duels between some of the league’s best player, says Aaron Fiddler Head Coach Örebro Black Knights

You can tell that it is the last game in this year’s league. Although Örebro has been without major injuries this year, the intense final rounds of the series have worn on the team and the squad is drawn with some minor flaws. The meeting against Carlstad will be a test of strength for Orebro Black Knights before the playoffs and will show how the team stands against the previous year’s Super Series winner Carlstad Crusaders.