Preview: Semifinal 3/7 ÖBK vs U86:ers Historisk semifinal på Behrn Arena

För första gången på 2000-talet kommer Örebro Black Knights spela en semifinal på hemmaplan, senast det hände var 1998. Örebro Black Knights, som slutade på en 2a i superserien, tar emot Uppsala 86:ers, som slutade 3:a i serien. Kick-off kl 15:30.

I årets sista seriematch imponerade Örebro Black Knights. Matchen mot de obesegrade Carlstad Crusaders var jämn in i det sista och avgjorde först i matchens sista sekunder. Trots förlusten visade Black Knights att man på riktigt kan utmana Carlstad som vunnit superserien 6 år i rad.

I semifinalmatch på Berhn Arena möter Örebro Black Knights, Uppsala 86:ers. De båda lagen har bara möts en gång under årets säsong och då vann Örebro med betryggande 32-13, men sedan dess har mycket hänt. Örebro har genomfört en av sina bättre säsonger i superserien på länge. Samtidigt har Uppsala gjort stora framsteg sedan lagen mötes senast och i sin sista seriematch besegrade de Tyresö Royal Crown. Segern var ett riktigt styrkebesked från Uppsala som i och med det placerade sig 3:a i superserien. Båda lagen verkar ha toppat formen lagom tills att superseriens slutspel ska börja.

Till söndagens slutspelsmatch kommer Örebro få tillbaka två av sina viktigare spelare, runningbacksen Marcus Hudritsch och Veikka Lehtonen. Båda spelarna saknades i förslutmatchen mot Carlstad. Springspelet har varit en av nycklarna till Örebros framgång under säsongen och de båda spelarnas återkomst kommer stärka laget. Defensivt har Örebro varit mycket starka och är det lag som har tillåtit minst antal yards och poäng bakåt. Under årets säsong är det bara ett lag som har lyckats göra fler än två touchdowns under en match på Black Knights och det är Carlstad.

Söndagens match ser ut att bli en jämn match mellan de två lagen där vinnaren kommer säkra en plats i finalen på Stockholms stadion den 9/7. Vilka som de kommer möta där avgörs på lördag i semifinalen mellan Carlstad Crusaders och Tyresö Royal Crowns.

Kick-off: 15:30

Starters:

Offense
John Knox                           QB
Marcus Hudritsch                RB
Veikka Lehtonen                 RB
Joey Cafferky                       WR
Johan Stål                            WR
Tomas Jacobsen                  WR
Cesar Hebel                         OL
Eric Karlsson                       OL
Johan Ivarsson                   OL
Lucas Lavin                         OL
Jawaugn Arnold                  OL

Defense
Alex Sundstrom                  DB
Sebastian Gauthier              DB
Filip Berglund                      DB
Jacob Wesslen                     DB
Eric Murphy                        LB
Filip Jonsson                       LB
Josh Murphy                        LB
Niklas Persson-Ghylfe        DL
Cesar Hebel                         DL
Sebastian Nilsson                DL
Oskar Karlsson                    DL

 

For the first time in the 2000s Orebro Black Knights will play a semi-final at home, the last time it happened was in 1998. Orebro Black Knights, who finished in 2nd in super series, will face-off against Uppsala 86:ers, who finished 3rd in the series. Kick-off at 15:30.

In the last league match Orebro Black Knights impressed. The match against the undefeated Carlstad Crusaders were close game and was first decided in the match last seconds. Despite the loss the Black Knights showed that they can challenge Carlstad who has won the super series 6 consecutive years.

In the semifinal match on Berhn Arena Orebro Black Knights  meets Uppsala 86:ers. The two teams have only met once during the season and that game Orebro won reassuring 32-13, but since then a lot has happened. Orebro has completed one of its better seasons in the Super Series in a long time. Meanwhile, Uppsala made great progress since the two teams last meet and in their last league match they defeated Tyreso Royal Crown. The victory was a real show of strength from Uppsala and placed them 3rd in the super series. Both teams seem to have peaked shape in time for the Super Series play-offs.

For Sunday’s playoff game Orebro will get back two of its major players, the runningbacks Marcus Hudritsch and Veikka Lehtonen. Both players were missing in loss against Carlstad. The running game has been one of the keys to Örebro’s success during the season and the players’ return will strengthen the team. Defensively, have been Örebro very solid and is the team that has allowed the fewest yards and points. During the season, only one team has managed to score more than two touchdowns in one game against the Black Knights, and it is Carlstad.

Sunday’s match looks like it will be  an even match between the two teams where the winner will secure a place in the final at Stockholm Stadium on 9/7. Who they will meet there is decided on Saturday in the semi-final between Carlstad Crusaders and Tyreso Royal Crowns.