Preview: TRC vs ÖBK 18/6: Regnigt rivalitetsmöte i Tyresö

(English version follows bellow)

Örebro Black Knights visade upp ett starkt och disciplinerat spel i förra veckans segare mot Limhamn Griffins (55-0). På lördag, i årets näst sista seriematch står ett klassiskt rivalitetsmöte på schemat, Tyresö Royal Crowns borta.

Förra veckan imponerade Örebro Black Knights hemma på Berhn Arena, laget körde för fullt från första kick-off och höll ett högt tempo matchen igenom. En av framgångsfaktorerna till segern var att Black Knights lyckades kombinerade ett starkt offensivt springspel med ett effektivt passningsspel samtidigt som de spelade disciplinerat i det defensiva spelet. Lördagens match mot Tyresö Royal Crowns kommer bjuda på ett betydligt mycket tuffare motstånd och ställer högre krav på Black Knights. Tyresö Royal Crowns kommer senast från en tung borta förslut mot Carlstad Crusaders, en match som länge stod och vägde och avgjordes först i den andra halvleken.

Framåt kommer Black Knights offensiv behöva spela på topp för att kunna få hål på en stark Tyresö defensiv, en av nyckelfaktorerna är att Black Knights får igång sitt springspel från start. Black Knights springspel har visat sig vara ett framgångskoncept under säsongen och har ställt till det ordentligt för motståndarlagen i superserien. Defensivt kommer Black Knights defensiv få se upp för Tyresös passningsspel. Tyresö har en av superseriens absolut bästa receivers i sitt lag, Fredrik Isaksson, en spelare som kan ställa till ordentligt med oreda.

På lördag ser det ut att kunna bjudas på ett kraftigt regn under matchen, vädret kan ställa till det ordentligt för båda lagen. Kommer Black Knights erfarenheter av dåligt väder från sina första hemmamatcher ge laget en fördel mot Tyresö Royal Crowns?

Starters:
Offense

John Knox                                   QB
Marcus Hudritsch                       RB
Mattias Gauthier                        WR
Jimmy Palmborg                        WR
Johan Stål                                   WR
Joey Cafferky                              WR
Cesar Hebel                                 OL
Eric Karlsson                               OL
Johan Ivarsson                           OL
Lucas Lavin                                  OL
Jawaugn Arnold                         OL

Defense

Sebastian Gauthier                    DB
Alex Sundstrom                          DB
Filip Berglund                             DB
Jacob Wesslen                           DB
Josh Murphy                               LB
Filip Jonsson                               LB
Damien Rosette                         LB
Eric Murphy                                DL
Sebastian Nilsson                      DL
Niklas Persson-Ghylfe               DL
Oskar Karlsson                           DL

 

Orebro Black Knights showed off a strong and disciplined game in last week’s game against Limhamn Griffins (55-0). On Saturday, in the second last game off the league, its tie for a classic rivalry meeting, Tyreso Royal Crowns away.

Last week, Orebro Black Knights impressed at home on Berhn Arena, the team ran full speed from the first kick-off and kept a high tempo throughout the game. One of the success factors for the victory was the Black Knights successfully combined a strong offensive running game with an efficient passing game while they played disciplined in the defensive. Saturday’s match against Tyreso Royal Crowns will offer a considerably tougher opposition and places greater demands on the Black Knights. Tyreso Royal Crowns comes from a heavy away loss against Carlstad Crusader, a match that was close and decided only in the second half.

On the offence Black Knights will have to play on the top to get a hole in a strong Tyreso defensive, one of the key factors will be getting Black Knights running game off to a good start early in the game. Black Knights running game has proven to be a successful concept this season and has been a challenge for the opposing teams in the Super Series. Defensively, the Black Knights need to be on the look out for Tyresös passes. Tyresö has one off the super series absolute best receiver on their team, Fredrik Isaksson, a player that is a serious threat.

On Saturday, it looks likes its going to rain heavy during the game, the weather can cause problems for both teams. Will the Black Knights experiences of bad weather from their first home games give the team an advantage against Tyreso Royal Crowns?