Legendarens sista match – på ett tag…?

Sen föreningen startades i slutet på 80-talet har Micael ”Majs” Jönsson varit delaktig på ett eller annat sätt. Har han inte varit spelare har han varit ordförande, säljare eller som i år – coach och plankritare. Han har dessutom sett till att hans avtryck i föreningen kommer stanna i många år framöver då hans båda söner Filip Jönsson (Elitlaget) och Edvin Jönsson (U17) är och kommer fortsätta vara aktiva inom föreningen.

Majs betydelse för Black Knights och amerikansk fotbolls utveckling i Sverige är svår att förklara på ett rättvisande sätt. Han har satt sporten på kartan medialt, publikt och organisationsmässigt med Black Knights framgångar under hans tid som ordförande mellan 2008-2014. Han har varit med och bildat SAFE (Svensk Amerikansk Fotboll Elit) och genom sitt kompromisslösa arbetssätt sett till att Black Knights spelar på Behrn Arena, har anställd personal och ett numera självklart utrymme i massmedia. Passande nog är Majs också initiativtagaren till Young Knights-matchen som idag spelas för 5:e gången.

13344504_10207887241553791_7937343562557321572_n

Nu flyttar Majs med familj till Spanien för att starta upp ett nytt kapitel i sina liv. Vi är förhoppningsfulla om att vare sig han eller familjen kommer släppa Örebro och Black Knights helt och hållet, men för tillfället  måste den nya verksamheten Prison Island få fokus i ett uppstartsskede. Vi uppmanar alla som någonsin tyckt något positivt om föreningen och som uppskattar dess framgång att komma ner till dagens match och ta tillfället i akt att hylla Micael på det sätt ni själva anser lämpligt.

Han kom som en kung, han lämnar som en legend. Spelare, ledare, coacher, styrelsemedlemmar, föräldrar och fans – vi alla vill tacka dig för dina otroliga insatser och din extrema passion för den här sporten, Majs. Vi längtar tills den dagen du kommer tillbaka, om det så är för en dag, en säsong eller en livstid.

Tack!