Preview STU vs ÖBK

(An English version follows bellow.)

Efter en övertygande hemmaseger mot Tyresö i 8:e omgång har Örebro Black Knights haft en välbehövlig bye-week. I helgens superserie omgång är det åter dags för Örebros svarta riddare att ge sig ut på vägarna för en ny bortamatch. Veckans motståndare är Solnalaget STU Northside Bulls.

STU, som ligger på en femteplats i superserien, har en bra offensiv som är både explosive och snabb, något som laget visade i förra veckans match mot Tyresö. En match som STU förlorade med minsta marginal, 32-35. STU:s QB Marc-Antoine Langevin är en av lagets främsta nyckelspelare och kan både springa och passa. Tillsammans med WR:n Damien Scannella, som är en av de bästa WR superserien, har STU visat sig kunna konkurrera med de bästa lagen i serien. I defensiven har STU en riktig stjärnspelare i Douglas Sachtleben som ÖBK kommer få se upp för.

Örebro Black Knights återerövrade andraplatsen i SFN:s power ranking i och med segern mot Tyresö. Inför helgens match är Black Knights tillbaka från sin bye-week, en välbehövlig sådan efter sex raka matcher. Black Knights har i de senaste matcherna etablerat ett starkt offensivt spel och en solid defensiv, laget har framförallt visat upp ett fantastiskt springspel från flera spelare. Black Knights QB John Knox har etablerat sig ordentligt som en viktig kugge i laget och har i de senaste matcherna visat en spelförmåga som Black Knights saknat tidigare år. Han kvicka steg är ett konstant hot för de andra superserielagen. För Black Knights gäller det att man får igång sitt springspel från start om man vill vinna matchen, samtidigt måste laget hålla tätt bakåt mot STU:s vassa passningsspel. Inför helgens match saknas en del spelare i Black Knights pga skador och personliga åtaganden, något som helt klart skapar fler utmaningar för laget.

Starters

Offense
John Knox QB
Marcus Hudritsch RB
Veikka Lehtonen RB
Joey Cafferky WR
Johan Stål WR
Mattias Gauthier WR
Cesar Hebel OL
Martin Arvidsson OL
Johan Ivarsson OL
Lucas Lavin OL
Jawaugn Arnold OL
Defensive
Damian Rosette DB
Filip Berglund DB
Sebastian Gauthier DB
Johnathan Armenariz DB
Eric Murphy LB
Filip Jonsson LB
Josh Murphy LB
Oskar Karlsson DL
Sebastian Nilsson DL
Cesar Hebel DL
Niklas Persson-Ghylfe DL
After a convincing home win against Tyresö in round 8 Orebro Black Knights had a much needed bye week. In this weekend’s Superseries game its time for Örebro to once again venture out on the roads for a new road game. This weeks opponent is the Solna based team STU Northside Bulls.

STU, which lies in fifth place in the super series, has a good offensive that is both explosive and quick, something that the team showed in last week’s match against Tyresö. A match STU lost by a narrow margin, 32-35. STU’s QB Marc-Antoine Langevin is one of the team’s key players and can both run and pass. Along with the WR Damien Scannella, who is one of the best WR in the superseries, STU have shown to be able to compete with the best teams in the series. In the defensive STU has a real star players in Douglas Sachtleben, a player Black Knights will have to watch out for.

Orebro Black Knights regained the second place in the SFN’s power rankings with the victory against Tyresö. This weekend’s match Black Knights returnes from their bye-week, a much needed one after six straight games. Black Knights have in recent games has established a strong offensive game and a solid defensive, the team has shown an amazing run games from several players. Black Knights QB John Knox has established himself firmly as an important cog in the team and has in recent matches shown a gaming abilities Black Knights lacked in previous years. He’s a constant threat for the other Superseries teams. In this weekend’s match Black Knights is missing some players because of injuries and personal commitments, which clearly poses challenges for the team.