Matchrapport: Black Knights vs Tyresö Royal Crowns

Väderleksrapporterna varslade om regn och åska när Black Knights för tredje gången i år fick möjligheten att spela inför sin hemmapublik på Behrn Arena. 1258 personer trotsade vädret och fick bevittna ett Örebro som för första gången på mycket länge lyckades besegra ett starkt Tyresö Royal Crowns i grundserien. Även om regnet öste ner bitvis var quarterback John Knox det närmsta man kan komma ett blixtnedslag denna dag. Knox – som redan innan omgången ledde rushingligan i Superserien – stod för en prestation bara han själv kommer kunna slå i framtiden. 239 yards på 16 rusher och 4 TDs ger ett osannolikt snitt på 14.9 yards/carry för Knox som dessutom passade förtjänstfullt när det behövdes, varav en gång för TD till wide receiver Joey Cafferky Jr som krigade sig in i endzone efter en imponerande mottagning.

I det övriga springspelet visade hemmalaget på fortsatt mångsidighet. Årets uppstickare Marcus Hudritsch, en av seriens kanske bästa värvningar hittills, fortsätter att nosa runt 100-yardsstrecket varje match. Idag sprang han 83 yards på 13 försök. Kasper Wedberg och Ayobi Hilwan fick också snaps från bakfältet som man förvaltade väl.

13247703_10153795496303742_1082378431107163458_o

Tyresö står för en mycket bättre match än vad siffrorna antyder. Hela första quartern höll man det jämt under lång tid. QB Niznak avlossade inte mindre än 50 passningsförsök som förvaltades sisådär i regnet på Behrn. Wide receiver Fredrik Isaksson är favoritmottagaren som går hem efter förlusten med en stormatch i bagaget. 10 mottagningar för 140 yards och 2 TDs gör att han går upp i delad topp i TD-ligan (6 totalt) för receivers och befäster sin plats som en av Sveriges bästa passningsmottagare. Längs marken spelade man mycket på Örebrofostrade runningbacken Josef Saker som hade 20 rushes för 102 yards inför sin f.d hemmapublik.

Trots Knox show offensivt var det framför allt defensiven som återigen visade prov på en stenhård box och ett opportunistiskt passförsvar som plockade inte mindre än 3 interceptions från QB Niznak. Man höll Tyresö till knappa 2.8 yards per springförsök och 78 yards totalt. Filip Berglund, Johan Lindahl och Eric Murphy hade varsin interception, och Alexander Sundström fortsätter göra touchdowns i försvaret genom en 35 yards lång fumble recovery. Filip Jönsson ledde försvaret med 8.5 tacklingar tätt följd av Jacob Wesslén som från sin safetyposition noterades för 7 tacklingar och 1 bruten passning.

Svenskamerikanske Eric Murphy hade en stor dag med 4 tacklingar, 1 tackle for loss, 2 forced fumbles, 1 interception och 1 sack! Sebastian Nilsson noterades också för sin första sack för året från att ha bytt position till den defensiva sidan av bollen. Tyresös försvar leddes Pontus Westman som noterades för 5 tacklingar.

ÖBKvsU86 160423

Den här matchen avgörs på många sätt genom stora spel av John Knox och Black Knights försvar. Hemmalaget skapar turnovers och touchdowns som svar när Tyresö trycker in sina poäng vilket får en demoraliserande effekt. Annars ska sägas att Tyresös bejublade Special Teams fortsatte leverera även denna dag, och genom en fantastisk kickoff return kunde man få bra läge för att göra lagets första touchdown för dagen. Dessutom visade man på att man besitter offensiva vapen som kan göra poäng när som helst och var som helst från planen. Royal Crowns har också en defensiv som trots många skador gör ett bra jobb förutom när man tvingats utstå omänskligt motstånd i form av en John Knox i högform.

Nu väntar en välbehövlig bye week för Örebro innan en bortamatch mot STU som likt Tyresö besitter ett explosivt offense som älskar att passa bollen. Tills dess njuter vi av att ligga i pole position för en historisk semifinalmatch på hemmaplan.

Foto: Niklas Lindahl, Pressbilden.se