PREVIEW: Premiär mot Stockholm Mean Machines

Black Knights siktar mot guld

Men först ska Stockholm besegras i den TV-sända hemmapremiären

Datum: 15e April 2016 kl. 18.30
Spelplan: Behrn Arena, Örebro (kapacitet, 14.500)
Motståndare: Stockholm Mean Machines
Efter att ha förlorat en tredje SM-final i rad mot Carlstad Crusaders gick återigen Black Knights in i en försäsong som silvermedaljörer. Efter tre år av hård satsning viskades det om att laget skulle komma att tappa många trotjänare. Johan Stål, Sebastian Nilsson, Erik Törnblom och flera landslagsmeriterade såg ut att lämna klubben eller lägga skorna på hyllan. Lägg därtill att inga kontrakt var skrivna med några utlandsproffs och den nytillträdde Sportchefen David Jonsson valde att inte förlänga kontraktet med dåvarande Head Coach Randy Beverly Jr.

Under säsongen hade stora organisatoriska förändringar påbörjats i Black Knights. Under hösten har ett stenhårt arbete från Sportgrupperna i föreningen ledda av David Jonsson resulterat i många nyckelrekryteringar, bl.a förlängda kontrakt med alla tre ovan nämnda spelare. Även importspelarna Josh och Eric Murpy – tvillingar och halvsvenskar från Seattle, Washington – valde att fortsätta. Fjolårets utropstecken i ligan Alexander Sundström förlängde också och den gamla linebacker-duon Filip Jönsson och Niklas Persson-Ghylfevalde att återvända till klubben, den ena efter ett år i fredagens motståndarlagStockholm Mean Machines och den andra efter att ha tagit ett uppehåll när han blev pappa. Den viktigaste rekryteringen av de alla menar dock Jonsson är Head Coach Aaron Fiddler. 

– Vi har tagit hit Aaron inte bara som en amerikansk coach som ska vara här i en säsong och sen dra vidare. Han ska vara här över tid, han har skrivit på för 5 år och han har flyttat hit med fru och två barn. Det han tillsammans med övriga coacher, lagledare och andra inom sportgrupperna gjort med den idrottsliga verksamheten under så kort tid är beundransvärd, menar Sportchef Jonsson.

Fiddler menar att den trupp han förfogar över har alla chanser att vinna guld redan i år, även om den långsiktiga planen för klubben är att vinna 4 guld säsongen 2020, med U19, Damlag, Superserielaget och i Europa. Men först måste Mean Machines besegreas inför Superseriens största publik samt alla nya tittare som kommer se matcher från TV-sofforna på TV4 Sport.

– Mean Machines nyckelspelare är deras QB Zach Andersson som passade för 198 yards, 2 touchdowns och 4 interceptions och WR Ivan Pavlovic som stod för hela 14 mottagningar på totalt 134 yards och 1 touchdown. Stockholm bjöd upp Limhamn till dans rejält på Zinkensdamm förra helgen, bl.a tack vare ovan nämnda spelare och ett defense som samlade på sig 3 interceptions totalt. Nyckeln till seger ligger i hur vårt passningsförsvar lyckas stoppa Pavlovic från att ha en lika bra match som mot Limhamn, enligt Aaron Fiddler.

Spelare att hålla ett extra öga på i öppningsmatchen är LB Eric Murphy, QBJohn Knox och CB Alexander Sundström.

Black Knights förväntas starta matchen med följande spelare:

OFFENSE
QB – John Knox
RB – Kasper Wedberg
OL – Jawaugn Arnold
OL – Lucas Lavin
OL – Johan Ivarsson
OL – Eric Karlsson
OL – Pontus Messing
TE – Jimmy Palmborg
WR – Johan Stål
WR – Johan Lindahl
WR – Joey Cafferky Jr.

DEFENSE
DL – Niklas Persson-Ghylfe
DL – Sebastian Nilsson
DL – Cesar Hebél
DL – Oskar Karlsson
LB – Josh Murphy
LB – Filip Jönsson
LB – Eric Murphy
CB – Damien Rosette
CB – Alexander Sundström
FS – Filip Berglund
SS – Jacob Wesslén

Matchen kommer sändas på TV4 Sport och på TV4 Play Premium.
För pressackreditering, mejla press@blackknights.eu. På matchdag, sök upp Press & Media-ingången (samma som för dagens matchvärd) för att bli insläppt efter anmälan mot pressackrediteringslistan.
Press- och Mediaansvarig på matchdag: Jacob Höglund, 076-1911719