Black Knights fortsatt bland Sveriges bästa publiklag enligt SVT

Idag släppte SVT årets Publikbarometer där man listar alla svenska idrottslag med över 1000 åskådare i snitt under en säsong. Trots ett tapp från tidigare år är Black Knights fortsatt med som enda lag utöver de klassiska svenska publikidrotterna på listan på plats 104. Black Knights klubbchef Jimmy Palmborg är dock inte helt nöjd med resultatet.

– Det är en kvalitetsmärkning att vi lyckas hålla ett högt snitt år efter år och något som egentligen inte ”ska gå” inom en sport som inte är fotboll, hockey eller handboll i princip. Däremot är vi såklart inte är nöjda med att ha sänkt oss de senaste åren från toppnoteringen runt 1500 åskådare i snitt. I organisationen jobbar vi för ett event där vi fyller hela norra läktaren varje match. Det innebär ca 4000 åskådare.

webben-91-106-jpg

Anledningen till sänkningen menar Palmborg är svår att svara på.

– Vi har inte gjort några större undersökningar tidigare av vilka vår publik är eller hur de känner inför vårt event annat än bland de partners och supportrar vi är i kontakt med löpande genom verksamheten. Det kommer vi ändra på i år genom ett samarbete med Marknadskraft som kommer göra publikundersökningar och liknande. Först då får vi väl ett svar värt namnet. Men den sammanlagda bilden är att vi haft lite otur med väder och andra stora event i stan som krockat med våra matcher. Vi har experimenterat lite med matchdagar också samt hur vi marknadsför matcherna.

jp16
Klubbchef Palmborg är glad men inte nöjd över placeringen i årets Publikbarometer

Inför säsongen 2016 har föreningen satsat på att lyfta hela eventet på alla plan, utan att göra några större förändringar. Matchchef Jacob Höglund menar att konceptet som funnits de senaste åren på arenan är riktigt bra, men att det behöver bli jämnare i kvalité.

– I år har vi organiserat om på många plan, och den nya ledningen med allt från styrelse till matchorganisation måste lära sig hur allt fungerar och lära av tidigare år. Mitt mål är att lyfta alla delar för att skapa ett event som aldrig tappar i något avseende. Det kommer inte innebära några stora nyheter för publiken tror jag, annat än att helhetsintrycket kommer vara ännu proffsigare och välkomnande. Men framför allt kommer det innebära fantastiska möjligheter för oss när vi sätter oss och ska lyfta det nästa snäpp år 2017.

jacob höglund
Matchchef Höglund tror på framtiden