Törnblom förlänger: ”Jag har återfunnit glädjen”

Efter fjolårssäsongen lade den f.d juniorlandslagskaptenen Erik Törnblom upp en bild på Instagram där han deklarerade att den här säsongen blev hans sista. Skydden skulle upp på hyllan och Törnblom som mestadels huserat som offensiv tackle under året saknade glädjen till sporten. Nu har han dock ändrat sig.

– Ja, så blir det. Jag har hittat glädjen igen. För mig är det viktigt att ha roligt på träningarna. Förra säsongen var det ofta tråkigt då var jag trött på det. Men med de nya coacherna som har kommit in är det roligt att spela igen. Och då har suget kommit tillbaka, säger Erik i en intervju med Nerikes Allehanda.

Coach Aaron Fiddler och Matt Hamme nämns av många som stora anledningar till att träningarna och laget höjt ambitionsnivån inför årets säsong på kort tid. Sen deras ankomst till Örebro har tempot varit högt och spelarna i laget ser ut att verkligen komma samman under deras ledarskap. Angående Eriks förväntningar på säsongen säger han till NA:

– Jag tror i alla fall att vi har större chans än förra året. Men det kommer att bli tufft och jämt som vanligt. Det intensiva serieupplägget gör att det kommer krävas en bred trupp eftersom det blir slitsamt att spela så täta matcher. Och det är där jag kommer in i bilden. Jag förstärker väl bredden, snarare än spetsen, säger Törnblom och skrattar.

Seriepremiären spelas den 15e April mot Stockholm Mean Machines kl. 18.30 på Behrn Arena. Matchbiljetter köper du här.
Facebook-eventet med ytterligare information om eventet hittar du här.