Fransk förstärkning på safety-positionen

Efter att ha varit i Örebro en tid och tränat med laget är det nu klart att Black Knights värvar defensiva backen Damien Rosette från franska mästarlaget Les Cougars of Saint Ouen l’Aumône. Vi kan samtidigt bekräfta att Cesar Hebel skrivit på för ytterligare en säsong i Black Knights. Cesar – som kom till Örebro för spel första gången 2013 – gör därmed sin 4e säsong i Black Knights-tröjan och håller på att stadga sig i staden. Coach Matt Hamme är mäkta imponerad över Hebel som presterar toppklassig football var än på planen du sätter honom.

– Cesar har en fantastisk motor – kanske den bästa jag sett hos någon spelare alla kategorier. Han slutar ALDRIG spela och tar sig alltid till bollen, oavsett på vilken position han spelar gör han precis det man begär av honom. En riktig coachdröm och ett föredöme för övriga i laget att se upp till.

20150628-BlackKnights-vs-Predators-Behrn-46138

Damien Rosette är däremot ett nytt ansikte för Örebrosupportrarna. Den 26 år gamle och 80 kr tunge försvarsspelaren mäter 1,74 meter och är en kvick spelare med rätt attityd. Han började spela amerikansk fotboll för 10 år sedan tillsammans med Hebel i moderklubbens U16-lag där de tillsammans vann 4 ungdomsmästerskapstitlar. I fjol vann deras A-lag franska mästerskapet.

– Jag spelade wide receiver tills jag började i U19 och bytte till cornerback och safety, säger Rosette. Mina styrkor är att jag är orädd, även när jag möter större spelare än mig själv. Jag kan football och hur man anpassar sig efter motståndet. Men visst, jag hade gärna varit ett par centimeter längre.

damien1

Rosette har även 5 års coachingerfarenhet som han hoppas kunna dela med sig utav till laget.

– Jag coachade både U16 och vårt B-lag i Frankrike och hoppas det kan komma till nytta. Jag älskar att vara i Örebro och Sverige, och ser fram emot en säsong som jag tror och hoppas kommer sluta med ett SM-guld!

Black Knights inleder Superserien med matchen mot Stockholm Mean Machines på hemmaplan den 15e April.
Facebook-event hittar du här.

För information kring eventet, presskreditering etc, kontakta PR- & mediaansvarig Jacob Höglund:

jacob.u.hoglund@gmail.com