Black Knights stora vinnare i TV4s Superseriesatsning

Örebro Black Knights är en av de stora vinnarna när TV4 börjar sända amerikansk fotboll på TV4 Sport. Laget hoppas på ett ökat intresse och mer publik under årets säsong som för första gången kommer TV-sändas.

Örebro. För första gången kommer den svenska amerikanska fotbollens högsta serie, superserien, sändas på nationell-tv. Det är Tv4-gruppen som inför 2016 säsong storsatsar på den svenska amerikanska fotbollen och kommer visa 15 matcher på Tv4 Sport och Tv4 Play. För Örebro-laget Black Knights innebär TV-satsningen en fullträff och klubben kommer få en majoritet av sina hemmamatcher visade på tv.

– Det här är ett stort steg framåt för sporten och en fantastisk framgång för Black Knights. Vi har under flera år jobbat hårt med våra hemmamatcher och att man nu väljer att lägga flera av de tv-sända matcherna här i Örebro är ett kvitto på att vi lyckats bra, säger Jimmy Palmborg Klubbchef Örebro Black Knights

Black Knights – som sedan tidigare har superseriens högsta publiksnitt och ett av de högsta även jämfört med övriga idrottslag i landet – välkomnar TV-satsningen och hoppas på att den kommer öka intresset för sporten.

– Vi ser hur intresset för sporten har växt de senaste åren och vi tror att den här TV-satsningen kommer bidra till att fler kommer börja titta på amerikansk fotboll i Sverige, säger Palmborg.

Från TV4s håll är man också nöjd att kunna presentera nyheten.

– Intresset för amerikansk fotboll i Sverige är på frammarsch och Friday Night Football blir ett spännande och värdefullt tillskott till TV4 Sports portfölj av stark svensk ligasport, säger Hans Pekkari, Kanalchef TV12 och TV4 Sport.

Örebro Black Knights inleder årets säsong den 15 april hemma på Behrn Arena, kickoff kl 18.30 på TV4 Sport.

Kontaktperson:
Jimmy Palmborg
Klubbchef
070-6023541