Sveriges bästa förlänger: ”Kunde inte hålla mig”

 

Han har 16 landskamper under bältet, varav 4 med seniorlandslaget. Han blev årets offensiva linjeman i fjol och blev utsedd till MVP i SM-finalen 2015 vilket är extremt ovanligt som offensiv linjeman. Att han är Sveriges bästa offensiva linjeman talar meriterna för, och många anser honom också vara Sveriges enskilt bästa spelare. Det är således med stor glädje vi idag kan bekräfta att Sebastian Nilsson är klar för ytterligare ett år i Black Knights!

– Efter säsongen 2015 var jag rätt mätt på football. Jag funderade på att gå över till att coacha på heltid istället. Sen började det rulla in erbjudandet från utlandet – bl.a från Algäu Comets (Tyskland) och Wasa Royals (Finland) som båda presenterade sig på ett sådant sätt att det var intressant att lyssna på vad de hade att säga. Algäu har jag haft kontakt med sedan tidigare och Wasa visade på en fantastisk organisation med en ambitiös tränarstab. De har rekryterat friskt från Sverige i år (bl.a Joshua Akena och Nicko Peterson, båda från Uppsala 86ers). I slutändan föll det på att jag inte riktigt brann för det och ville inte riskera skolan. I det skedet hade jag inga tankar på spel över huvud taget, men när Black Knights nya coache kom in och jag såg andan på träningarna och vad de gjort med laget på kort tid kunde jag inte längre hålla mig.

297230_10150287829957928_7133714_n

Målet för Sebastian är oförändrat från de tidigare åren som resulterat i 3 SM-silver efter finalförluster mot Carlstad Crusaders – det är bara guld som gäller. Och han tror att coach Fiddler och Hamme är rätt män att leda laget till en historisk säsong.

– Både Coach Fiddler och Coach Hamme är otroligt kunniga. De är strukturerade ledare med ett tydligt budskap. De har också anpassat sig otroligt bra till laget och bygger utifrån våra styrkor. Jag tror de är rätt personer att ta Black Knights till en historisk första semifinal på Behrn Arena där vi slår publikrekord och bärgar föreningens första SM-guld någonsin i seniorsammanhang!

966843_10151506644679811_1866832200_o

För att nå detta mål behöver vi allt stöd vi kan få. Boka in 15e April i kalendern när Black Knights spelar premiärmatch mot Stockholm Mean Machines på Behrn Arena. Eventet hittar du här.

Vill du ta del av vårt säsongskortserbjudande 2016? Köp en replica-tröja av årets matchtröja för 695 kr och få ett säsongskort (värde 400 kr) på köpet! Du kan beställa din tröja på följande länk: http://goo.gl/forms/eDRhKDeO9C