Matt Hamme blir ny defensiv koordinator för Örebro Black Knights.

Örebro Black Knights har skrivit kontrakt med en ny defensiv koordinator inför den kommande säsongen. Matt Hamme har en lång erfarenhet av amerikansk fotboll både som spelare och som tränare.

– Matt tar med sig en stor portion erfarenhet till vår organisation, särskilt på den offensiva sidan. Matts tränarstil och personlighet  ligger helt i linje med vad vi har letat efter för att få den utveckling som vi vill ha bland våra spelare och i vår organisation. När man anställer assisterande tränare eller koordinatorer är det viktigt att de kompleterar de delar där man som huvudtränare har sina begränsningar. Jag ser det defensiva spelet med offensiva ögon vilket inte är till vår fördel om vi ska ha det bästa försvaret i Super Serien, så det är väldigt viktigt för mig att ha en coach som Matt för att stärka upp vårt coach team. Detta kommer att innebära att vi i mycket högre grad kan utvecklas som lag och organisation. Jag ser väldigt mycket fram emot att lära känna Matt och att jobba nära honom i hans roll som defensiv koordinator, säger Head Coach Aaron Fiddler.

Matt Hamme kommer att komma till Sverige nu i helgen för att påbörja träningen inför säsongs starten i april.

– Jag vill börja med att tacka David Jonsson, Michael Rödjemyr ( Sportgruppen) och Aaron Fiddler för deras hjälp och stöd under den process som ledde fram till att vi skrev ett kontrakt. Jag ser väldigt mycket fram emot den här möjligheten och att få komma till Örebro och bli en del av Black Knights och jobba tillsammans med Head Coach Aaron Fiddler, säger Matt Hamme och fortsätter.

– Efter att ha pratat med Sportgruppen känns det som att vi har samma bild av vart vi vill komma med laget och dess utveckling. Vi är överens om vad som behöver göras och på vilket sätt för att nå de mål som klubben har. Jag har hört så många bra saker från mina vänner som har varit coacher runt om i Europa om hur amerikansk fotboll blir allt större och jag ser fram emot att vara en del i att bidra till att stärka sporten.

Bakgrund;
Coaching Resume: Positions including defensive coordinator, Defensive Backs, Linebackers, Defensive Line

Columbia University (D1-AA)
University At Albany
Asa College
US Merchant Marine Academy
Monroe College
St Mary’s Hall

Fakta
Namn: Matt Hamme
Född/bor: New York, NY
Utbildning: Masters in Sports Management from Columbia University (An Ivy League School) Bachelor’s in Psychology with a Minor in Business from the University at Albany.

Matt Hamme new Defense Coordinator for Örebro Black Knights.
Örebro Black Knights has signed a new Defense Coordinator for the upcoming season. Matt Hamme has a long background in football in the US both as a player and as a Defense Coordinator.
– Matt brings a great level experience to our organization especially on the defensive side of the football. Matt’s coaching style and personality align with the direction that we are looking to take with player development in our organization. When hiring assistant coaches and especially coordinators it is really important to fill in the gaps and limitations that you have as the Head Coach. I see the defense from an offensive mindset which is not sufficient for us having the best defense in the Super Series, so it is really important for me to have a coach like Matt to strengthen our coaching staff. This will allow us to provide the greatest level of development for players in the Black Knights Organization. I look forward to getting to know Matt and working closely with him as he takes on the role of Defensive Coordinator, says Head Coach Aaron Fiddler after the signing.

Matt Hamme will join the team in march to prepare for the season kick off in April.
– I would like the thank David Jonsson, Micael Rodjemyr ( Black Knights Sports Committé) and Aaron Fiddler for their help with the interview process. I am extremely excited for the opportunity to join the Orebro Community and contribute to the Black Knight tradition under the direction of Head Coach Aaron Fiddler, says Matt Hamme and continues
– After talking to the Black Knight Administration, I feel as if we are on the same page as to the direction of the Program. We are committed to excellence and the development of the program. I’ve heard a lot of great things from my friends who coached in Europe and I’m excited to see the sport grow.”
Background:
Coaching Resume: Positions including defensive coordinator, Defensive Backs, Linebackers, Defensive Line
Columbia University (D1-AA)
University At Albany
Asa College
US Merchant Marine Academy
Monroe College
St Mary’s Hall
Facts
Name: Matt Hamme
Hometown: New York, NY
Education: Masters in Sports Management from Columbia University (An Ivy League School)
Bachelor’s in Psychology with a Minor in Business from the University at Albany.