SM-guldvinnare ny Runningback coach i Black Knights

1992 började Sven Seger spela amerikansk fotboll i Stockholm City Wildcats. ”Vi var bra på att smälla men vann inga matcher” sammanfattar han den tiden. Trots få vunna matcher föddes under perioden ett brinnande intresse för sporten hos Sven. Tillsammans med hans bror Johan Seger och Ken Jonsson har de följt varandra under alla år i alla lag. Först Wildcats, sedan en kort sejour i Mean Machines för att sedan hamna rätt i Arlanda Jets mellan 1995-1999. Det var också i Arlanda Jets U19-lag Sven Seger bärgade sitt SM-guld.

– Football var allt för mig på den tiden. Jag gillar inte att göra saker halvdant du vet, det ska vara 100% eller inte alls. Och under åren jag spelade football var det verkligen så. Football kom först, allt annat kom sen. Det var en livsstil. Varje ledig stund var jag och polarna ute och kastade boll, spelar ingen roll om det var 20 grader plus eller minus. Andra intressen fick tid mellan träningar och annat som rörde sporten.

jets smguld

Svens aktiva karriär avslutades 1999. Jobb, resor och familj kom emellan. Sedan ett par år tillbaka är han egen företagare och småbarnspappa, något som självklart tar mycket tid.

– Som jag sa tidigare, det är samma sak där – 100%. Men jag har alltid haft kvar kärleken för sporten, följt NFL och sådär. Det som fick mig att inte kunna säga nej är att Black Knights har ett vinnande lag. Med det menar jag att de jag träffat i organisationen har en vinnande attityd vid sidan av planen, vilket utan tvekan speglar av sig på planen. Jag vill vara med och bidra till den där sista pushen som ska ta klubben över kullen och vinna SM-guldet. Det ska bli riktigt kul och spännande att lära känna laget, vår Head Coach, sätta sig ner och planera och sätta upp mål. Jag är riktigt taggad!

Seger kommer göra första träningen med elitlaget tisdag den 26e januari och tar därmed över rollen som Runningback coach från David Jonsson som tillträtt rollen som Sportchef. Vi välkomnar Sven seger till Örebro Black Knights och ser fram emot den här och framtida säsonger!

Foto: Lena Larsson http://studiovasa.se/