Marcus Hudritsch ansluter från Stockholm: ”Jag vill bevisa att jag är bäst i Sverige”

Ända sedan arbetet med målsättningen 2020 satte igång efter säsongsavslutningen har fokus för sportgruppen i Elitlaget inför Superserien 2016 varit att säkra upp nyckelspelare och bygga från grunden. Värvningarna utifrån görs med stort fokus på långsiktighet och spets. Som en del i det arbetet kan vi idag presentera att 20-årige runningbacken Marcus Hudritsch valt att ansluta från Stockholm Mean Machines.

hudri2
Hudritsch springer med bollen mot Dalecarlia Rebels. Foto: Björn Söderquist

– Jag ser fram emot att utvecklas i Örebro och vara med om att kämpa om SM-guldet. Efter att min mamma gick bort i år är jag fast beslutsam om att visa för henne att jag inte bara är en av Sveriges bästa runningbacks, jag är den bästa! För att komma dit behöver jag konkurrens och expertis. Min övertygelse är att Black Knights är den bästa klubben för mig med det i åtanke.

Marcus är inne på sitt 8:e år som amerikansk fotbollsspelare och fostrades likt OL Lucas Lavin i Nyköping Baltic Beasts som under lång tid huserat i Division 1. I fjol värvades han dock till Superseriens tabelljumbo Stockholm Mean Machines – ett lag som gick igenom säsongen med idel förluster och endast mäktade med 54 poäng framåt. 12 av dessa stod dock Hudritsch för – bl.a genom en rush för 55 yards. Trots att Marcus endast kom till spel under 4 matcher 2015 lyckades han skrapa ihop 348 yards längs marken och 275 yards på Kickoff Returns.

RUSHING  GP  Att  Gain  Loss  Net  Avg   TD  Long  Avg/G 
1. Marcus Eriksson-Hudritsch  64  348  16  332  5.2  55  83.0 
KICK RETURNS  No.  Yards  Avg   TD  Long 
1. K Crumble   26  373  14.3  31 
2. M Eriksson-Hudritsch  11  275  25.0  51 
ALL PURPOSE  GP  Rush  Rcv  PR  KR  IR  Total  Avg/G 
1. K Crumble   252  273  53  373  956  119.5 
2. M Eriksson-Hudritsch  332  275  607  151.8

 

– Jag är en extrem tävlingsmänniska som pushar mig själv väldigt hårt. Jag spelar med mycket hjärta och älskar att vinna på ett bra sätt! Från att inte haft några egentliga förutsättningar rent fysiskt har jag genom stenhård träning och vilja blivit en explosiv playmaker-typ som tar chansen till stora spel när jag får den. Jag har det lilla extra, säger Marcus på ett ödmjukt kaxigt sätt.

Under sina yngre år var Marcus lite mer tillbakadragen och trots att han kallades till landslaget tackade han alltid nej.

– Jag kände mig inte som en del av laget. Jag utvecklades mycket efter ungdomsåren, tror mycket av det har med sporten att göra. Från att ha varit lite tillbakadragen var jag ett år tvungen att spela quarterback. Plötsligt vilade ansvaret på mina axlar och jag var tvungen att ta en ledarroll. Det har fått mig att växa mycket båda som spelare och som människa.

Sortchef David Jonsson är i och med värvningen av Hurdritsch nöjd med hur situationen ser ut i lagets backfield.

– Jag anser att Marcus kompletterar vårt backfield mycket väl. Med sina 183 cm och 95 kg är han en större runningback vilket öppnar upp möjligheter i spelboken. Tillsammans med kraftfulle Jens Biteus som även spelat mycket fullback, framtidslöftet Kasper Wedberg och erfarna Thommy Gustavsson har vi nu både spets och bredd i en positionsgrupp som också visat på extremt hög träningsmoral och vilja att utvecklas, säger Jonsson.

Fakta om Marcus Hudritsch:
Född: 1996
Längd: 183cm
Vikt: 95kg
Benböj: 175kg
Bänk: 145kg
Frivändning: 130kg

Foto: Björn Söderqvist