DT Mellberg förlänger: ”Utvecklades mycket under fjolåret”

I fjol kom Kevin Mellberg till Örebro från SM-finalrivalen Carlstad Crusaders. Tidigare har han spelat i Göteborg Marvels tillsammans med såväl Pontus Messing och Aleksi Nyström, allihopa numera hemmahörande i Black Knights.

– Det känns väldigt bra att vara tillbaka och jag ser fram emot att flytta upp till Örebro igen under början av 2016, säger Kevin. Jag hade lite olika funderingar på vad jag skulle göra inför säsongen men trivdes väldigt bra under mitt första år i klubben, både bland spelare och coacher men även med allt runt om.

Coach Aaron Fiddler är glad att Kevin skrivit på för en ytterligare säsong i klubben och lyfter fram möjligheten att använda honom på lite olika positioner som en styrka som kommer gynna laget.

– Vi har en riktigt bra spelare i Kevin. Han är den sortens kille som är villig att spela på flera olika positioner och som offrar sig själv för lagets bästa. Jag ser fram emot att coacha honom och är glad att han är tillbaks under nästkommande år.

 

2014 spelade Kevin sporadiskt på Carlstads erkänt duktiga defensiva linje, men under fjolårssäsongen växte han ut till att bli starter i det Örebroförsvar som skulle komma att bli ligans kanske allra bästa.

– Statistiskt sett och sett till vilka spelare vi hade på defense i fjol hade vi absolut bland seriens bästa försvar, men det var först efter några matcher det började gå riktigt bra – när vi var tvungna att steppa upp mot riktigt duktiga lag. Jag utvecklades mycket av att få mycket speltid och förtroende från engagerade coacher. Sen har Aleksi Nyström (defensive end, numera d-line coach) hjälpt mig otroligt mycket.

På frågan om han kommer spela på någon annan position än på den defensiva linjen kommande år är Kevin ödmjuk.

– Jag spelar där coach ber mig att spela. Det kommer nog mest bli d-line men om det krävs spelar jag var som helst så länge det kan hjälpa laget till vinster.