Landslagsspelare återvänder till Black Knights

Inför säsongen 2016 kommer Filip Jönsson tillbaka till Örebro Black Knights efter att under 2015 ha spelat för Stockholm Mean Machines.

– Vi är väldigt glada att Filip väljer att komma tillbaka till oss, säger David Jonsson, sportchef för Örebro Black Knights.

– Filip är en spelare som har väldigt mycket erfarenhet. Han kommer att bidra med både sportslig styrka men också med en enorm erfarenhet, säger David Jonsson.

Filip Jönsson är född och uppväxt i Örebro. Han har spelat fotboll sedan 2004. 8 års erfarenhet som seniorspelare. Han började 2007 som LB/RB i Black Knights. Filip spelade för Tyresö 2010 via farmaravtal då Tyresö vann SM silver. Därefter åkte han över till USA för att studera på college och spela fotboll. Han började som LB för Benedictine college (Kansas) som freshmen. Efter sitt första år gjorde han en transfer till Lindenwood University (Missouri) för att spela på en högre nivå av fotboll (NCAA div 2) där spelade han både FB och LB under tre års tid. 2014 var han tillbaka i Sverige och Örebro. 2015 spelade Filip för Stockholm Mean Machines som RB och nu kommer han tillbaka till Örebro och Black Knights.

– Det ska bli otroligt kul att få komma hem till mitt kära Örebro igen där jag kan få utveckla mig själv som spelar och klubben jag älskar över allt annat. Örebro är mitt hem och Black Knights är min familj, säger Filip Jönsson

Landslagsmeriter:
2007 junior-NM guld
2008 junior-EM silver
2009 junior VM
2010 EM
2014 EM
2014 Finnkampen
2015 Finnkampen

Tot: 9 matcher som juniorlandslagsman

Tot: 8 matcher som seniorlandslagman

Foto: Johan Söderberg