Dopingmisstänkt spelare friad – inte längre avstängd eller misstänkt

Igår offentliggjorde Riksidrottsförbundet sitt utlåtande ang den spelare från Örebro Black Knights som tidigare i år testats positivt för astmamedicinen Bricanyl, vilket normalt är en medicin man får dispens för att använda, spelaren är inte längre avstängd eller misstänkt för dopingbrott. Spelaren får en “Tillrättavisning enligt artikel 10.5.1.1 i Idrottensantidopingreglemente”.

10.5.1.1 Specificerade substanser
Om dopingförseelsen avser en Specificerad substans, och Idrottsutövaren eller annan Person kan visa Avsaknad av betydande Fel eller försummelse, ska påföljden bestämmas till tillrättavisning eller Avstängning högst två år. Vid denna prövning ska beaktas i vilken utsträckning Idrottsutövaren eller annan Person begått Fel.