Förluster i Finnkamperna

En fin fotbollsdag slutade tyvärr med dubbla förluster för de svenska landslagen. Både herr- och damlaget hade representanter från Black Knights.

Damlaget som spelade först hade tillskott av Sofia Melin, Alicia Goncharik, Caroline Dahlen och Sara Lidner från Black Knights på den defensiva sidan av bollen. Trots tjejernas insats lämnade det en del att önska då Finland lyckades att göra 50 poäng. Tyvärr var det inte mycket ljusare offensivt sett. Trots att Bea Lundstorp och Rebecka Honk försökte hjälpa Sverige framåt blev det inte några poäng och inte mycket offensiva yards över huvud taget. Finskorna var helt enkelt ett par nummer för stora

Slutresultat: Sverige-Finland 0-50 (0-22)

landskampDamlandslaget tackar publiken på Stockholms stadion

Herrarnas match var inte nödvändigtvis mer välspelad, men mer spännande. Sverige föll på målsnöret efter en interception som returnerades hela vägen för en TD. Sverige mönstrade även i herrlandskampen spelare från Örebro. Detta i form av Sebastian Nilsson, Lucas Lavin, Eric Murphy och landskampslegendaren Johan Stål.
Sverige startade starkast och tog även ledningen med 3-0 efter ett field goal. Efter det blev det ett ställningskrig där båda lagens försvar spelade stor roll. Finland valde att passa en hel del och då mot den sida där Johan Stål spelade Cornerback, utan att lyckas nämnvärt. En kort stund innan halvtidsvilan lyckades dock finnarna att göra poäng och gick till halvtidsvila med ledning 3-7.

Efter halvtid blev det mer framför allt defensivt spel. Det är i liknande situationer som det är viktigt att bryta mönster och skapa momentum för sitt eget lag. Något som Eric Murphy verkligen gjorde genom att ta en interception och satte upp Sveriges anfall i en lysande position i slutet av tredje kvarten. Anfallet drog nytta av Erics bra spel och gjorde en Touchdown omgående. Ställningen var alltså 10-7 innan den fjärde kvarten.

Sveriges anfall hade fortsatt bättre spel än tidigare än matchen och drev bollen nedåt planen. Tyvärr höjde sig även Finlands försvar och som skrevs tidigare blev det en interception som returnerades för en TD. Sverige hade flera bra chanser att göra fler poäng, men det räckte helt enkelt inte hela vägen.

Slutresultat: Sverige-Finland 10-14 (3-7)

herrkampHerrlandslaget efter den jämna Finnkampen