Året i backspegeln – U15

Såhär efter en säsong är det alltid skönt att se tillbaka på vad man åstadkommit tillsammans då det är lätt att bli lite fartblind ”in season”. I en artikelserie kommer ni kunna läsa berättelser om årets säsonger från ett spelarperspektiv här på blackknights.eu. 

Först ut är Douglas Oscarsson, WR i Örebro Black Knights U15

Det var en tråkig och ganska seg start på säsongen. Vi var ett odiciplinerat och otaggat lag som skulle starta säsongen mot ett bra lag, Carlstad Crusaders. Det gick dock hyfsat i första matchen. Vi spelade väldigt jämnt, men emot slutet punchade Carlstad in en touchdown och vi kunde inte svara. Det var en tråkig förlust och vi var inte alls glada över att ha förlorat mot det motståndarlag som vi känner flest spelare i… Inget att göra åt saken, men när vi nästa vecka spelade oavgjort mot Uppsala 86ers och inte hade vunnit en match ännu på säsongen kändes det tufft. Många gick in i matchen med fel inställning och laget var otaggat. Den där obeskrivliga känslan man känner i luften liksom.

Nu hade vi Dukes Tourney framför oss – en rolig helg med massa fotboll att se fram emot. Fredagen när vi kom dit stod Linhamn på schemat. Denna match var vi mycket mer taggade redan från början och det startade väldigt bra med en fin tackling av Anton Oscarsson som gjorde att motståndarnas starka Quarterback tappade bollen och vi tog över. Första driven ledde till en touchdown och vi var riktigt glada! Det hade för en gångs skull startat riktigt bra… Men sen hände något. Många trodde matchen var avgjord. Vi blev bekväma och otaggade, detta fortsatte genom hela matchen och vi förlorade tyvärr till slut. Nu var det svårt, vi hade Stockholm Mean Machines på schemat. Ett lag med många stora, starka och framför allt duktiga spelare. På matchdag var det dock en helt annan känsla som infann sig än tidigare under säsongen. Jag berättade för grabbarna hur mycket denna turnering betydde för mig och såg då i deras ögon hur attityden förändrades. De blev mycket mer taggade! Vi spelade igenom hela matchen med hjärta och visade detta i varje spel. Matchen slutade 6-6 men INGET annat lag hade spelat så bra mot Stockholm under hela turneringen och det såg man på dem. De var alldeles chockade. Jag har nog aldrig varit så stolt över grabbarna och efter detta gick allt som en dans! Vi gick in med rätt inställning från början i alla matcher vilket ledde till vinster mot Göteborg Marvels (48-0) och Kristianstad Predators (20-0).

10985379_809887245725320_8173854028382797709_n
Douglas tillsammans med lagkamraterna Edvin och Erik på scen vid Black Knights logo-release

När det väl var dags för seriespel igen hade vi samma tagit mer oss samma attityd från Dukes och spelade riktigt bra footbal! Alla matcher vann vi – mot Carlstad (34-14), Uppsala (20-12) och mot Karlskoga Wolves (55-0 och 38-0). Detta innebar en serieseger – förstaplats i tabellen! Hela laget var riktigt stolta och glada över oss själva vilket glädjer mitt hjärta!

Inför framtiden gäller det för oss att ta lärdom av detta. För att vårat lag ska kunna fortsätta vinna och spela bra måste vi lägga timmar i gymmet! Där byggs grunden – det handlar inte bara längre om hur lång eller snabb du är. Du måste vara stark i kroppen och orka! Sen får vi inte glömma inställningen – vi måste verkligen tro på oss själva varesig det är i gymmet eller på plan. Tror man på sig själv och ger allt så kommer det hända grejer i livet man aldrig trodde skulle kunna hända. Man kommer få uppleva saker man bara kan drömma om – man måste bara vara villig att ge upp tiden för det! Och såhär måste vi tänka i allt vi gör – i skolan, på gymmet, på fotbollsplan och kanske till och med på jobbet. Hard Work Pays Off – och det är i allt man gör! Ifall vi kan tänka såhär kommer det inte bli främmande och man kommer uppnå mycket mer i livet. Fotboll är inte bara 1 boll 11 grabbar och en plan utan så mycket mer… Det är så jag ser det i alla fall! Jag ser fram emot att fortsätta utvecklas med mina bröder och systrar i Black Knights nästa säsong!

Douglas Oscarsson, wide receiver

10906084_987359231293397_1072752925813438511_n
Douglas (t.h) och Edvin (t.v) under en All Star-match i USA för unga spelare