David Jonsson tillsätts som Sportchef

Tidigare i veckan gick SAFF (Svenska Amerikansk Fotbollsförbundet) ut med informationen att Mats Hagsten som sedan 2 år tillbaka haft titeln Sportchef i Black Knightstar över rollen som RIG/NIU-ansvarig för förbundet. Ett fantastiskt hedersamt uppdrag som vi tror Mats är den allra mest lämpade personen att leda i Sverige. Med anledning av detta kan vi idag stolt presentera att David Jonsson valt att acceptera rollen som Sportchef i Black Knights.

– Jag är väldigt glad att David valt att acceptera rollen som sportchef. I och med att jag hade tänkt fortsätta spela blir det en knepig sits om jag ska ha ansvar för coacher, rekrytering och importspelare. Därför har jag i mitt anställningsavtal sett till att detta ansvar ligger på styrelsen som nu kommer få en resurs med fokus på just dessa frågor, och en ytterst kompetens sådan dessutom, säger nytillträdde klubbchefen Jimmy Palmborg.

David Jonsson som bollbärare under sin sista säsongs som spelare i Black Knights
David Jonsson som bollbärare under sin sista säsongs som spelare i Black Knights

Jonsson spelade runningback i Black Knights så sent som säsongen 2013 och har de två senaste säsongerna återfunnits på sidlinjen som runningback-coach. Han har meriter från spel i både Superserien och landslaget, bland annat med Stockholm Mean Machines under deras storhetstid under början på 2000-talet. Han har 10+ landskamper under bältet, där de största meriterna är ett EM-guld 2005 och VM i Japan 2007.

– Det ska bli väldigt inspirerande att få ta mig an den här nya rollen. Jag har mycket idéer och har redan börjat sätta ihop ett arbetslag som under ledning av mig kommer säkerställa den idrottsliga utvecklingen i föreningen, samt se till att organisationen blir mer effektiv och att fler saker dokumenteras. Det upplever jag som de viktigaste frågorna just nu, utöver att få ihop ett konkurrenskraftigt lag som kan slåss om SM-guldet även nästa år såklart, säger Jonsson.

Jonsson tillsätts med omedelbar verkan och föreningen kommer inom kort tillkalla till lagmöten med spelare, coacher, lagledare och föräldrar som preliminärt kommer anordnas i början av november. Vid dessa tillfällen kommer klubbchef tillsammans med styrelse och David presentera sig själva samt en grov plan för hur upplägget både inför nästa säsong men också nästkommande säsonger fram till 2020 kommer se ut. Innan dess kommer separat kontakt göras med de olika lagledarna och ansvariga i organisationen för att utvärdera säsongen och planera framåt.

Foto: Hans Cullberg