Eric Murphy uttagen till Finnkampen: ”Hedrad”

Erics mamma är uppväxt i Norrköping men har inte bott i Sverige sedan hon var 19 år gammal. Istället fick Eric växa upp i Seattle där han spelat football sen 5 års ålder – något han troligtvis inte hade gjort om han växt upp i Norrköping. Efter en mycket framgångsrik säsong som linebacker i Sveriges bästa försvar gör han nu landslagsdebut efter att Johan Sedin presenterat den trupp som kommer ta sig an Finland den 3e oktober under årliga Finnkampen.

– Jag känner mig hedrad över att ha blivit utvald att spela för svenska landslaget. Det är en möjlighet som är få förunnat att få representera ett landslag, och på det sättet känns det speciellt för mig.

Eric har spelat tillsammans med en av motståndarna som kommer till spel nästa lördag – Finlands quarterback Janne Lehtinen.

– Jag och Janne spelade tillsammans på Simon Fraser University. Jag ser verkligen fram emot att orsaka en del oreda för honom, och även att få möta Veikka Lehtonen som jag hade äran att spela med under den gångna säsongen.