Black Knights föll i finalen för tredje året i rad

Från NA.se:

Veikka Lehtonen skadade vristen. Då tappade Black Knights SM-finalen.
– Tredje året, tredje silvret i rad. Det är surt, säger finländaren.

Örebro Black Knights kämpade sig tillbaka från ett tidigt underläge i SM-finalen. Grant Welp gav bollen till Veikka Lehtonen som sprang in Örebros första touchdown mot Carlstad.
Finländaren var aktiv i första halvlek och stod för många springspel. Men efter paus spelade han inte alls på grund av skada.
– En av deras försvarare ramlade på min vrist och jag vred till den. Vi kunde inte få mig spelklar igen. Vi försökte tejpa och med annat också men det gick inte, säger finländaren.
Utan Lehtonen föll Black Knights offensiv igenom totalt.
– Grabbarna kanske räknade med mig. Jag tror dom kände att det var tungt när jag gick ut. Vi var tvungna att ändra spelsättet då. Det känns inte bra alls, jag ville vara där för killarna och spela hela matchen. Det suger att bli skadad i en sån här match, säger Veikka Lehtonen som satt vid sidan och såg Carlstad rinna igenom i anfall efter anfall.

Till slut blev det 42-17 – och ännu ett silver i Veikka Lehtonens skara av SM-medaljer.
– Tredje året här och tredje silvret i rad. Jag hoppades verkligen att det skulle gå vägen nu. Jag har inte känt ett sånt här självförtroende i någon annan final tidigare och det tycker jag man såg på oss där ute också. I första halvlek var vi självsäkra och kontrollerade matchen.
Örebros headcoach Randy Beverly Jr menar att skadan på Veikka Lehtonen förändrade förutsättningarna radikalt.
– Det blev många ändringar både framåt och bakåt. Vi hade fyra killar som gick sönder och då blev det tufft. Vi har några som spelar både framåt och bakåt och när någon blir skadad kan det få stor effekt på laget. När Veikka klev av ändrade det våra chanser framåt, helt klart, säger Beverly Jr.

Veikka Lehtonen haltade av Studenternas med silvermedaljen runt halsen och Black Knights-tröjan på sig. Om han drar på sig den även nästa år är oklart i dagsläget.
– Jag vet inte. Det är väldigt långt till nästa säsong nu. Först måste jag ta hand om skadan och läka ihop. Sedan tar jag väl ett beslut när våren kommer, säger finländaren.

JIMMIE LARSSON
019-15 53 61
Anfallsvapnet haltade ut – då föll Black Knights