Inget guld eller gröna skogar i Malmö

Bussen till Malmö åkte 05:30 på lördag morgon med matchstart 15.00 för Black Knights. En lång resa ner för laget som kanske hade en viss påverkan på prestation, för trots tappert kämpande så fick Black Knights inget övertag i matchen och när slutvisslan löd så stod slutresultatet 31-23 till Limham Griffins fördel.

Första halvlek

Örebro offense fick bollen att inleda matchen med, men kunde inte få fram produktionen och gick tre och ut i inledande drive. Limhamn var inte varsamma med att producera och tågade ner sig för planen på marken. Vid ett springspel med Limhamns QB Samuel Jämthammar såg vi bollen lossna från hans händer i en tackling av #23 Edvin Jönsson, men Örebro var inte snabba nog och bollen rullade ut över sidlinjen. Örebro lyckas stoppa Limhamn i Redzone och motståndarna fick nöja sig med ett Field goal.
Ställning Limhamn 3 – Örebro 0.

Örebros andra offensiva drive såg laget börja hitta sin form igen. Lite fram och tillbaka med bestraffningar på båda lagen inledande vis men tillslut såg vi Örebro ta sig nerför fältet med passningar till #20 Jonte Eklund, #2 Eric Murphy och #14 Elliot Hammar. Med lite extra bestraffningar mot Limhamn var Örebro nere och knackar på endzone på 3-yardslinjen, men ett starkt Limhamn defense satta stopp där och Örebro fick nöja sig med ett field goal av #31 Alvin Gustafsson.
Ställning Limhamn 3 – Örebro 3.

Limhamn får till en bra retur och fortsätter med att anfalla på marken som favör, men Örebro håller fast och stoppar Limhamn som lämnar över bollen till Örebro. Anfallet inledde bra med fina passningar till #1 Johannes Lindéus som ger dem fyra nya försök, men Limhamn lyckas med en interception och får bollen på Örebros 38 yardslinje. Med en dubbelpass som Örebro inte såg komma gör Limhamn dagens första touchdown, men lyckas inte med extra poängen.
Ställning Limhamn 9 – Örebro 3.

Örebro får det kämpigt igen och nästa offensiva drive slutar med en Punt till Limhamn som ännu en gång bara låter maskinen tåga ner för planen. Örebro kan inte få bukt på Limhamns anfall och tillslut sätter Limhamn en pass i endzone, men med misslyckat extra poäng.
Ställning Limhamn 15 – Örebro 3.

Örebro får en sista chans för anfall i första halvlek, som inleds och avslutas med sack på QB #12 Trevor Vasey varav sista på 20 yards bakom Örebros linje. En kort punt ger Limhamn bollen med 7 sekunder kvar. Defense lyckas stoppa tillräckligt för att motverka touchdown, men Limhamn sätter en 42 yards field goal som avslutar halvleken.
Ställning halvlek Limhamn 18 – Örebro 3.

Första halvlek har varit fördel till ett markkraftigt Limhamn som hittat mycket hål i Örebro defense med olika bollbärare men även kluriga passningsspel, medans Örebro stoppats i sitt springspel och tagit mycket stryk av bestraffningar, sacks och en interception.

Andra halvlek

Limhamn inleder andra halvlek och fortsätter markoffensiven starkt, men Örebro och #23 Edvin Jönsson lyckas ännu en gång slå ut bollen ur händerna på bollbäraren och denna gången var #9 Sebastian Nilsson redo och tog bollen för att ge till Örebros anfall. Anfallet var inte långsamma och en lång pass till #1 Johannes Lindéus sätter upp Örebro på Limhamns 1 yardlinje där #20 Jonte Eklund kunde lätt springa in bollen för en touchdown, men man missar att sätta 2 poäng efter.
Ställning Limhamn 18 – Örebro 9.

Limhamn kommer ut och försöker denna gången producera mer i luften. Efter en tackling för förlust vid springspel så väljer Limhamn att göra en favorit i repris och sätter ännu en dubbelpass, denna gången från egen planhalva som mottagaren kunde valsa in i endzone utan någon Örebro spelare i närheten. Limhamn lyckas med extrapoänget.
Ställning Limhamn 25 – Örebro 9.

Örebro kan inte hitta momentum och med en bestraffning på kickoff return sätter upp anfallet på egen 7 yardslinje och kan inte komma därifrån och Limhamn får ta över bollen efter punt på Örebros 26 yardslinje. Det tog inte lång tid innan Limhamn hittade endzone igen, men missar extrapoäng.
Ställning Limhamn 31 – Örebro 9.

Nu blev det mycket fram och tillbaka mellan lagen. Örebro inleder från mittplan och kämpar sig mot endzone med flera bra passningar, men lyckas inte på fjärde försök och måste ge över bollen på plats till Limhamn som blir stoppad på tre försök och måste ge tillbaka bollen på Punt. Örebro gör det dem gör bäst genom att föra bollen i luften, men efter en sack på #12 Trevor Vasey och en tappad pass på fjärde försök får Limhamn bollen igen. Limhamn ser ut att hitta momentum och med en lång pass tar sig till Örebro 7 yardslinje där man dock blir stoppad och missar ett field goal försök. Nu hittar Örebro momentum. Örebro visar upp luftanfallet som dem är kända för med mottagningar till nästan varje potentiell mottagare på plan. Örebro tar sig från egen 20 yards till Limhamns 15 yardslinje där #12 Trevor Vasey passar in bollen till #21 Rasmus Brolin för en touchdown, och med godkänt extra poäng så försöker Örebro hålla sig relevanta än i matchen.
Ställning Limhamn 31 – Örebro 16.

På avsparken försöker Örebro till sin fördel att sparka väldigt kort i hopp om att kunna plocka upp bollen själva men misslyckas. Limhamn får bollen på Örebros 35 yards linje. Med en stor sack av #9 Sebastian Nilsson samt penalty nästkommande spel var Limhamn nedpressade på egen 45 yards linje och behöver ta sig till Örebro 25 yard linje för fyra nya försök. Limhamn blir tvungna att punta på Örebros 46 yard linje men den blockeras och Örebro ta över den på egen 35 yard linje. In kommer flygvapnet Örebro. Pass till #2 Eric Murphy till mittplan, pass till #16 Anton Enkvist till Limhamn 37, pass till #21 Rasmus Brolin och tillslut pass till #21 Rasmus Brolin för touchdown, extrapoäng av #31 Alvin Gustafsson godkänt.
Ställning Limhamn 31 – Örebro 23.

Minuter återstår… Örebro misslyckas på onside försöket… Limhamn tuggar tid på marken, tappar bollen med plockar upp den… slutvisslan lyder.
Slutresultat Limhamn 31 – Örebro 23.

Ett väldigt starkt Limhamn Griffins har lyckats slå Örebro Black Knights på egen hemmaplan. Örebro hade svagt offensiv första halvlek med förbättring andra halvlek. Många tappade passningar, obefintligt springspel, stress och sacks på QB Trevor Vasey, och passningar som inte gick fram till rätt personer. Defensivt präglades med dåliga försök till tacklingar, problem att täcka passningar och många skador främst på defensiva linjen.

Sammanfattningsvis var Örebro inte med i matchen helt. Lång resa och kanske underskattning av Limhamn som lag ledde till låg prestationsnivå och dåligt beslutsfattande som skapade problem för Örebro.

Poänggörare Örebro Black Knights
#21 Rasmus Brolin (12 Poäng), #20 Jonte Eklund (6 poäng), #31 Alvin Gustafsson (5 poäng).

Nu blir det lång vila för Örebro då nästa match är den 11 maj mot Tyresö Royal Crowns på Hemmaplan på Behrn Arena.