Pågarna från Örebro åker Söderut!

Vecka 3 av superserien nalkas, och Örebro Black Knights herrlag ska bege sig ner till Skåneland för att möta Limhamn Griffins i Malmö.

Hemmapremiären mot Oslo Vikings gav Black Knights en skön och välbehövlig vinst i jakten på SM-guld 2024. Trots tufft motstånd och lika tufft väder lyckades laget stå tillsammans och segra!

Vi var väldigt glada över att få vår första seger för säsongen förra veckan! Det som var fantastiskt att se var att lagenergin var mycket förbättrad och vi hanterade motgångar väldigt bra som ett lag. Det var en tuff dag med vädret och vi körde fortfarande nästan 300 meter genom luften vilket var mycket uppmuntrande. Defensivt gjorde vi stora spel till vänster och höger vilket också var bra!

HC Sam Eisenstadt
Laget under inspringet på matchen mot Oslo Vikings. Foto: Jonas Domfors

Nu väntas en tidig och lång resa ner till Malmö för att möta ett lag som Black Knights är bekanta med historiskt. Sist lagen möttes i superserien var 2017. Limhamn inledde 2024 års säsong i lördags den 13e April mot svenska mästarna Stockholm Mean Machines. Trots imponerande inledning av gästande Limhamn på Zinkensdam, så var det Stockholm som likt mot Örebro kunde styra matchen till sin fördel och vinna med 44 – 14, siffror inte så långt ifrån dem som Örebro själv såg i sin match mot Stockholm.

Limhamn gör många bra saker schematiskt och har många duktiga spelare. Det kommer att vara en stor möjlighet att tävla mot en solid motståndare. Vi ser fram emot roadtrip söderut för lite mer tävling!

HC Sam Eisenstadt
Mellan 2014 och 2017 var Limhamn senast i superserien, och under dem 3 åren gick Örebro segrare genom samtliga möten, kan segersviten fortsätta? Bild från 2016 säsong. Foto: Andreas Lundgren

Matchen kommer spelas på Hästhagens IP i Malmö, lördagen den 20e April klockan 15.00. Facebook event hittas här.

Kan man inte närvara så visas matchen LIVE på Kappa Bar Örebro. Alla åldrar är välkomna och bokar man bord via deras hemsida och uppger Black Knights, så stöttar man klubben direkt. Facebook event hittas här.

Matchen visas även på SWE3Play.se

STARTERS BLACK KNIGHTS

Offense
QB – Trevor Vasey
OL – Damjan Tomasevic
OL – Johan Ivarsson
OL – Sam Potter
OL – Samuel Schmitt
OL – Marko Nesovic
RB – Jonathan Eklund
WR – Anton Enkvist
WR – Eric Murphy
WR – Johannes Lindéus
WR – Elliot Hammar

Defense
DL – Lewis Fox Minns
DL – Sebastian Nilsson
DL – Martin Jäppinen
DL – Alex Lindahl
LB – Oliver Nilsson
LB – Edvin Jönsson
DB – Philip Batista Gröndahl
DB – Ryan Kipngéno
DB – Warren Bwanika
DB – Nasim Shaverdian
DB – Edward Anshelm

Skador
Rikard Carlsson – Knä (ute)
Jon Eriksson Zimmerman – Lår (ute)
Ville Bjuremar – Axel (ute)
Jonathan Armendariz – Revben (ute)
Leo Lindqvist – Axel (ute)