Norsk storm stoppad av Örebros mur!

Regn och vindbyar på 18 m/s var vädersituationen när Hemmapremiären skulle inledas på Behrn Arena i Söndags mot nykomlingen till superserien Oslo Vikings.

Matchen inleddes med Oslo anfall som blev stoppad direkt av Örebros försvar och fick lämna över bollen efter tre försök. Örebros anfall väntade inte med att visa upp sig på hemmaplan och tågade ner för fältet där nytillskottet #20 Jonathan Eklund kunde springa in sin första touchdown for säsongen och karriären. Efter godkänt extrapoängsförsök av #31 Alvin gustafsson stod det 7-0 till Black Knights, men det var inte långvarigt då på Oslos inledande anfallsspel skickade en lång pass som tog Oslo ända ner till mållinjen där dem sedan kunde springa in bollen.
Ställningen efter extrapoäng blev då 7 – 7.

Örebros defensiva linje gjorde det svårt för Oslo att ta sig fram. Foto: Jonas Domfors

Första halvlek fortsatte med mycket bra fotboll av båda lagen. #14 Elliot Hammar tog emot en fin passning för TD för att få tillbaka ledning, men med ett misslyckat extrapoäng blev det bara 13-7 till Örebro. En interception av #18 Warren Bwanika gav Örebro tillbaka bollen strax efter men Oslo gav inte igen och lyckades stoppa Örebro i Redzone, vilket ledde till ett field goal gjort av #31 Alvin Gustafsson. Ställning 16-7 till Örebro.

Oslo började då kraftsamla sig rejält och tågade sig ner till Örebros endzone där man med sin allt-i-allo import #1 Will Sewell kunde springa in bollen för en TD, men tack vare en tappad boll på extrapoängsförsöket kunde #18 Warren Bwanika plocka upp bollen och springa hela vägen hem med den för 2 poäng till Örebros favör.
Ställning 18-13 till Örebro.

#18 Warren Bwanika hade flera höjdpunkter under matchen! Foto: Jonas Domfors

Oslo med sin nytändning kunde under Örebros nästa drive sno åt sig bollen på en lite för kort passning av #12 Trevor Vasey och få in sitt offense när halvlek närmar sig. Oslo fick kämpa sig framåt men lyckades ännu en gång få in bollen efter en passning kom fram till #1 Will Sewell som tog sig till endzone igen, där en incident tyvärr hände och en Oslo spelare skadade sig rejält. Extrapoängsförsöket misslyckades men Oslo hade nu ledningen för första gången i matchen med 18-19, som också blev halvtidsresultatet.

Andra halvlek inleddes med Örebro anfall som enbart tog sig ner till Oslos 20-yardslinje innan man på ett misslyckat 4e försöksspel fick lämna över bollen. Oslo hade även dem en svag inledning på andra halvlek och kunde inte ta sig nån vart och var tvungen att punta bollen till Örebro.. men oturen slog till för Örebro som förlorade bollen under returen vilket gav Oslo tillbaka bollen direkt för en ny chans. Den chansen rann ut ur sanden och det blev ett misslyckat fjärde försök på Örebros planhalva och en överlämning av boll till Örebro.

Eric Murphy var tongivande under matchen med 5 mottagningar för 86 yards. Foto: Jonas Domfors

Nu kom Örebro tillbaka med hetta och en fin passning till #2 Eric Murphy tog Örebro från egen planhalva till Oslo Redzone direkt. Ett par spel senare kunde #12 Trevor Vasey springa in bollen på egna ben i Oslos endzone och ge oss första poängen på andra halvlek. Med godkänt extrapoäng av #31 Alvin Gustafsson var ställningen nu 25-19 till Örebro. Och med det tog Örebro kontroll över matchen.

På nästkommande offensiva drive av Oslo lyckades #9 Sebastian Nilsson slå loss bollen från Oslo spelare så lagkamraten #18 Warren Bwanika kunde plocka upp den och låta Örebros anfall ännu en gång gå in på plan. Där tog det inte lång tid för #12 Trevor Vasey att hitta #21 Rasmus Brolin i endzone för ännu en Örebro TD. Örebro försökte gå på två extrapoäng men misslyckades.
Ställning 31-19 till Örebro.

Oslos QB CJ Fowler hade en tuff dag mot Örebros försvar. Foto: Jonas Domfors

Sen var läget väldigt defensivt. Oslo försökte kämpa sig till att hålla sig i matchen men Örebros försvar lät sig inte försvagas. #9 Sebastian Nilsson fick in en Sack på Oslos QB på fjärde försök, Örebro kunde inte ta sig vidare med sitt anfall, och Oslo blev stoppade igen, då av en nedslagen passning på 4e försök av #32 Ryan Kipngeno. Örebro kämpade sig en bit nerför fältet men såg sig stoppade. Oslo försökte sig på ett sista tappert försök att ta sig nerför planen men en nedslagen pass på fjärde försök av #26 Edward Anshelm var spiken i kistan för Oslo.

Örebro kunde med det knäa ut matchen och vinna med slutsiffran 31 – 19. Örebro har nu en vinst och en förlust under bältet!

Poänggörare:
#20 Jonathan Eklund (6p), #14 Elliot Hammar (6p), #12 Trevor Vasey (6p),
#31 Alvin Gustafsson (5p), #21 Rasmus Brolin (6p) #18 Warren Bwanika (2p).

Lite statistik från matchen:
#20 Jonathan Eklund – 54y rushing, 19y receiving, 1 TD
#12 Trevor Vasey – 299y passing, 2 pass TD, 10y rushing, 1 rush TD
#14 Elliot Hammar – 76y receiving, 1 TD
#2 Eric Murphy – 104y recieving

#23 Edvin Jönsson – 8 tacklingar, 1.5 TFL, 1 PBU
#55 Martin Jäppinen – 7 tacklingar, 1 TFL
#9 Sebastian Nilsson – 6 tacklingar, 1.5 sacks, 0,5 TFL, 1 PBU, 1 forced fumble
#18 Warren Bwanika – 2 tacklingar, 2 Fumble recovery, 1 interception, 2p defensiv PAT

#31 Alvin Gustafsson – 2 PAT, 1 FG

Hela statistiken hittas här

Nästa match är lördagen den 20e april och då beger Örebro för första gången på väldigt länge sig ner till Malmö för att möta Limhamn Griffins!