Tredje gången gillt för Norska mästarna!

Förra veckans drabbning mot regerande mästarna Stockholm Mean Machines inleddes med en imponerande halvlek där man gick in till omklädningsrummet med ställningen 21-18 till fördel av Stockholm. Men mer imponerande blev det inte då mästarna höll Örebro poänglösa andra halvlek medans dem själva drog iväg med ytterligare 18 poäng. När slutvisslan löd så blev ställningen 39-18 till Stockholm. Poänggörare för Örebro var Johannes Lindés (6 poäng), Eric Murphy (6 poäng) och Elliot Hammar (6 poäng).

Vi visade mycket positivt i vår första match mot de regerande mästarna. Offensivt gjorde vi en massa lovande saker och det var kul att se nya spelare som Jonathan Eklund, Anton Enkvist och Gustav Claesson göra lite ljud i sin första superseriematch. Defensivt och special teams dök vi inte upp som vi hade hoppats. Vi är låsta att lära, växa och bli bättre av det här spelet. Vi är alla glada över att fortsätta växa och utvecklas som ett team.

HC Sam Eisenstadt
F.d. Black Knight Kasper Wedberg blev utnämnd MVP för SMM. Foto: Jonas Domfors

Nu på söndag väntar nytt (men inte okänt) motstånd i form av Oslo Vikings. Black Knights har fått känna på Oslo redan förra året två gånger i Scandinavian cup där Örebro ger segrare ur båda drabbningarna. I år kan vi förvänta oss ett nytt Oslo som bland annat värvat amerikanska quarterbacken CJ Fowler. Ett bekant namn för Black Knights är linebacker Will Sewell som varit en stomme i Oslo senaste säsongerna som återvänder till Behrn Arena.

Oslo har många duktiga spelare så vi kommer att ha en fantastisk möjlighet att tävla i helgen mot ett bra lag. Vi ser fram emot att komma tillbaka på planen och ta vårt spel till en annan nivå den här veckan

HC Sam Eisenstadt
Det var en hård drabbning förra säsongen på Behrn Arena mot Oslo. Foto: Jonas Domfors

Oslo inledde också säsongen förra helgen när dem tog emot Tyresö Royal Crowns. Oslo visade sig kunna sätta poäng mot ett Tyresö som var ett dominant defense förra säsongen. Oslo lyckades sätta in 37 poäng mot Tyresö, men ett ännu mer dominant Tyresö Offense satte 56 poäng mot Oslo.

Oslo söker med all sannolikhet revenge mot Örebro, inte bara på grund av förra årets förluster men efter förlusten mot Tyresö.

Matchen spelas på Behrn Arena, söndag 14e April klockan 15.00. Facebook event.

Eller på Swe3play.se där man kan se alla Black Knights hemmamatcher gratis med konto.

STARTERS BLACK KNIGHTS

Offense
QB – Trevor Vasey
OL – Damjan Tomasevic
OL – Johan Ivarsson
OL – Sam Potter
OL – Samuel Schmitt
OL – Marko Nesovic
RB – Jonathan Eklund
WR – Anton Enkvist
WR – Eric Murphy
WR – Johannes Lindéus
WR – Elliot Hammar

Defense
DL – Lewis Fox Minns
DL – Sebastian Nilsson
DL – Martin Jäppinen
DL – Alex Lindahl
LB – Oliver Nilsson
LB – Victor Lindberg
DB – Philip Batista Gröndahl
DB – Ryan Kipngéno
DB – Jonathan Armendariz
DB – Nasim Shaverdian
DB – Jesper Lindéus

Skador
Edvin Jönsson – Knä (osäker)
Rikard Carlsson – Knä (ute)
Jon Eriksson Zimmerman – Lår (ute)
Ville Bjuremar – Axel (ute)