Inför Tyresö Royal Crowns

På lördag kommer Tyresö till Behrn för att möta oss i den nästsista omgången av årets Superserie. Vi har startat svagt men succesivt blivit bättre. Vi kommer senast från en finalförlust i Scadinavian Cup borta på Tingvall med snöpliga 21-28 där Carlstad avgjorde med en TD med 26 sekunder kvar av matchen. Vi hade fler yards rushing, passing, kickoff return yards, puntreturn yards och total yards. Vi hade återigen för många turnovers vilket kostar på.

Vi har spelat bättre och bättre men gör fortsatt för många misstag. Vi behöver vara mer disciplinerade och medvetna i hur vi agerar och inte minst i kritiska situationer. detta är en lärdom från finalförlusten mot Carlstad.

Micael Jönsson HC

Tyresö är stora favoriter i lördagens match av den enkla anledningen att de spelat bättre de första 4 omgångarna. De har bara förlorat mot obesegrade Stockholm där det var Tyresö som stod för misstagen och därmed förlorade matchen. Tyresö är kompletta och spelar hårt och fysiskt. De springer framgångsrikt med deras duktiga runningbacks (Joshua Akena, Emil Knutsson och Oliver Lundberg) men också med deras QB hamish McClure som är deras bästa offensiva spelare. Deras stora hot i passningspelet är Edvin Taborda. Tyresös har ett starkt försvar som leds av deras stora stjärna Malcolm Engström som ställer till stora problem alla lags anfall med sin atletism.

Vi behöver spela betydligt mer fysiskt än senast och kan vi minska ner våra turnovers och vinna turnivers så ger vi oss själva möjligheten att tävla mot Tyresö.

Micael Jönsson HC

Preliminära starters på lördag

Offense
OL – Gustav Rydberg
OL – Viktor Kreu
OL – Oscar SUndqvist
OL – Samuel Schmidt
OL – Nerly Muta
WR – Johannes Lindeus
WR – Jesper Lindeus
WR – Eliot Hammar
RB – Kasper Wedberg
FB – Filip Jönsson

Defense
DL – Sebastian Nilsson
DL – Martin Jäppinen
DL – Cesar Hebel
LB – Rikard Carlsson
LB – Oliver Nilsson
LB – Edvin Jönsson
LB – Linus Olandersson
DB – Alonso Iglesias
DB – Eric Murphy
DB – Hjalmar gertsson
DB – Philip batista Gröndahl