Final i Scandinavian Cup

På lördag är det dags för final i Scandinavian Cup borta på Tingvall mot Carlstad Crusaders med kickoff kl 15:00. Det är andra året Scandinavian Cup spelas. Ifjol vanns finalen av Stockholm Mean Machines över Tyresö Royal Crowns. I år föregås finalen av vinster för Black Knights i dubbelmöten mot Oslo Vikings och likaså dubbelvinster för Carlstad Crusaders över norska 1814 Eidsvoll.

Scandinavian Cup pokalen som segraren får en inskription i

2023-05-20 spelade Örebro Black Knights mot Carlstad Crusaders hemma på Behrn Arena i Superserien, den matchen vanns av Carlstad med 21-28 efter en förödande Q3 där ÖBK släppte in 28 poäng på 7 minuters spel. Totalt sett var den matchen ett steg framåt för ÖBK efter mindre bra offensivt spel av ÖBK. Vi kunde i den matchen springa förtjänstfullt och passa framgångsrikt om man bortser mot 3 förlorade fumbles och 2 interceptions och 150 yards i penalties.

Vi behöver fortsätta utveckla vårt offensiva spel men framförallt minska på turnovers och flaggor för att kunna vinna mot Carlstad Crusaders. jämfört med matchen hemma på Behrn.

Micael Jönsson HC
Black Knights defense tacklar Carlstads runningback

I lördags spelade Örebro Balck Knights hemma mot svenska mästarna Stockholm Mean Machines i en mycket jämn och spännande match som slutade med vinst för Stockholm med 26-30. Samtidigt så förlorade Carlstad Crusaders stort mot Tyresö Royal Crowns med 0-39, efter en skada på unge Albin Forsman som spelar QB i andra kvarten.
Black Knights låg under hela matchen, som mest med 7-30, men krigade oss tillbaka efter att försvaret spelat bra och kunde stänga ner Stockholm samtidigt som att vi kunde flytta bollen framgångsrikt via pass med QB Trevor Vasey till våra duktiga passningsmottagare.

Trevor Vasey springer in en TD mot Carlstad Crusaders

Vi spelade betydligt mer disciplinerat mot Stockholm senast, visade på stark vilja och karaktär och fortsätter vi med att minska på de enkla misstagen så tror jag att vi har goda möjligheter på lördag mot Carlstad Crusaders. Carlstad har ett starkt försvar under ledning av linebacker Mattias Eriksson och safety Rory Kelly. Carlstads anfall är baserat på ett tungt och varierat springspel i kombination med deras kortpassningsspel. Jag ser fram emot utmaningen, det är alltid roligt att spela mot Carlstad på Tingvalla..

Micael Jönsson HC

Preliminära starters

Offensiva
QB – Trevor Vasey
RB – Kasper Wedberg
WR – Lukas Nyström
WR – Johannes Lindeus
WR – Jesper Lindeus
WR – Elliot Hammar
RT – Gustav Rydberg
RG – Jon Zimmerman Eriksson
Center – William Domfors
RG – Viktor Kreu
RT – Nerly Muya

Defensiva
DL – William Domfors
DL – Martin Jäppinen
DL – Sebastian Nilsson
LB – Rikard Carlsson
LB – Oliver Nilsson
LB – Edvin Jönsson
LB – Filip Roth
DB – Alonso Iglesias
DB – Eric Murphy
DB – Hjalmar Gertsson
DB – Philip Batista Gröndahl

Mer om Scandinavian Cup och inför finalen

Stat leaders baserat på tidigare matcher i Scandinavian Cup