Styrelsen 2023: Niklas Persson Ghylfe

På årsmötet i december var det flera i styrelsen som efter flera års engagemang valde att inte ställa upp för omval, vilket bidrog till att engagerade medlemmar valde att kliva fram och ställa upp för nyval. Vi tog pulsen på nya styrelsen med 4 snabba frågor. Idag: Niklas Persson Ghylfe

Niklas Persson Ghylfe, Suppleant

Niklas är 32 år och bor i Kumla tillsammans med fru Natalie och deras två döttrar. Han arbetar som lärare årskurs 7 – 9 på Slottsskolan i Vingåker, och på fritiden pysslar han helst med huset, målar, spelar gitarr och umgås med sina barn. I Black Knights är han suppleant i styrelsen, men är också med och håller i delar av damverksamheten. Niklas är även den som ser till att Black Knights visar upp sin verksamhet på skolor i länet, något som han helst skulle vilja jobba mer med.

PG, hur kom du i kontakt med Svensk Amerikansk fotboll?

Min storebror spelade i Black Knights från början av 90-talet, så sedan jag var 4 år och satt på läktaren på Örnsro visste jag att det var amerikansk fotboll jag ville hålla på med.

Vad är det som motiverar dig att engagera din fritid i ideell verksamhet?

Fotbollen har gett så mycket i mitt liv, den har alltid funnits där i med- och motgångar och den bidrar med en fristad från livet utanför. Fotbollen är en del av mig och kommer alltid vara.

Vad tycker du är viktiga fokusområden för Örebro Black Knights som förening?

Vår stora prioritet idag är att sprida sporten och nå ut till fler så att de får testa på och uppleva vilken unik möjlighet det är att få spela amerikansk fotboll. Det är alltid en mishmash av olika människor från olika delar av samhället, Sverige eller världen.

På lång sikt behöver Black Knights komma tillbaka till en tanke där vi är en förening där alla har en känsla av värde och att man känner att klubben är lika mycket ens egen som någon annans. Den är något man måste värna om och bidra med det lilla man kan. Min upplevelse är att i vår strävan till storhet har vi glömt bort hur skör en förening kan vara och i vårt fokus på att vara bäst på planen, i Sverige eller Europa har resulterat i att vi inte prioriterar det som faktiskt gör att en förening överlever på sikt. Att vara engagerad i klubben som att coacha kidsen, stå i kiosken på match, krita planen, döma matcher eller engagera sig på annat sätt har minst lika mycket värde som att göra en TD eller en sack på Behrn Arena.

Avslutningsvis PG, vad ser du fram emot inför 2023?

Det jag ser mest fram emot 2023 är att jag ska gifta mig med min livs kärlek Natalie