Styrelsen 2023: Maria Samuelsson

På årsmötet i december var det flera i styrelsen som efter flera års engagemang valde att inte ställa upp för omval, vilket bidrog till att engagerade medlemmar valde att kliva fram och ställa upp för nyval. Vi tog pulsen på nya styrelsen med 4 snabba frågor. Idag står Maria Samuelsson på tur.

Maria Samuelsson, Ordinarie Ledamot och Sekreterare

Maria är 41 år och bor i Sörbyängen. Till vardags arbetar hon som beteendevetare och arbetsförmedlare på Arbetsförmedlingen i Örebro. Maria har ett stort matintresse och ägnar sig gärna åt att sätta sin skicklighet i köket på prov. På vintern hittar man henne ofta i backen på snowboarden, och när det är snöfritt sitter hon antingen på cykeln i skogen eller står på rullskridskor. Att träna och få läsa böcker är viktigt för henne.

Under säsong sitter hon ofta i speakerbåset på Behrn där hon sköter musiken under våra hemmamatcher.

Maria, hur fick du upp ögonen för Svensk Amerikansk fotboll?

Jag hade flera kontakter med sporten genom bekanta som spelade men fastnade på riktigt för den 2010 när en kompis hade en kväll och gick igenom grunderna. Sen när Black Knights startade sitt damlag 2012 så var jag med från start och spelade fem säsonger.

Vad är det som skapar engagemang hos dig?

Jag tycker att föreningsarbete är otroligt viktigt. Det behövs ett engagemang för att föreningar ska fungera.

Vad tycker du är en viktig prioritet för klubben på kort respektive lång sikt?

Jag tänker att klubben på både kort och lång sikt behöver få in och behålla spelare och även få in fler som vill engagera sig. Ju fler vi är desto mindre blir det per person att göra. Jag hoppas att fler barn och ungdomar hittar till oss och denna fantastiska sport. Jag tror att en fortsatt satsning på barn och ungdomar är något som klubben behöver fokusera på framåt.

Avslutningsvis, vad ser Maria fram emot inför 2023?

Jag ser fram emot en ny säsong med amerikansk fotboll med ÖBK:s alla lag.