HLL 2023: 8 representanter från Black Knights kallade

Det svenska herrlandslaget i amerikansk fotboll och förbundskapten BD Kennedy har kallat 75 spelare till årets första läger. Lägret hålls i Karlstad 3–5 mars. Till lägret är 8 representanter från Black Knights kallade för att delta.


Herrlandslagets planer för 2023 inkluderar EM-semifinal mot Finalnd i augusti följt av en EM-final eller bronsmatch, och den traditionella finnkampen i oktober. För att inleda förberedelserna för detta arrangeras ett landslagsläger i karlstad den 3e-5e mats där 75 spelare är kallade.

Från Örebro Black Knights är två coacher och sex spelare kallade inför lägret.

Jacob Nordman Wesslén – Graduate assistant coach defense

Jacob som i Black Knights har rollen DC och DB-coach debuterar i herrlandslaget i en ny roll för staben, graduate assistant coach, som kommer assistera defensiva staben under året både i förberedelser, läger och matcher. Jacob har tidigare landslagserfarenhet som spelare i ULU, JLL och StudLL.

Foto: Jonas Domfors

Branko Mutic – Graduate assistant coach offense

Branko som i Black Knights har rollen som OL-coach debuterar även han i herrlandslaget likt Jacob som graduate assistant coach och kommer assistera den offensiva sidan.

Foto: Branko Mutic

Kasper Weberg – Runningback

Kasper är veteran både i Black Knights och i Herrlandslaget och fortsätter vara en stabil spelare i förberedelserna för 2023.

Foto: Jonas Domfors

Oscar Sundqvist – Offensive Line

Oscar är en grundstomme i Black Knights offense och den offensiva linjen med mångårig erfarenhet av landslagsspel.

Foto: Jonas Domfors

Gustav Rydberg – Offensive Line

Den unga talangen uppfostrad i Black Knights fortsätter sin resa med landslaget efter ha varit delaktig i gruppspelsmatcherna mot Serbian och Schweiz.

Foto: Jonas Domfors

Sebastian Nilsson – Defensive Line

Black Knights egna Gronk kommer fortsätta skapa problem för motståndarländers offense även 2023.

Foto: Jonas Domfors

Rikard Carlsson – Linebacker

Rikard med erfarenhet från juniorlandslaget debuterade i herrlandslaget efter bara sin första säsong i superserien. Efter skada hindrade spel majoriteten av 2022 återvänder Rikard till herrlandslaget 2023.

Foto: SWE3

Filip Roth – Linebacker

Filip spelade senast i juniorlandslaget 2022 och var med och tog silvermedalj i Junior-EM och räknas 2023 på åldern som U19 spelare men får ändå chansen att visa sig i herrlandslaget på lägret i Karlstad.

Foto: SWE3

LYCKA TILL GRABBAR!