Patrik Anshelm – Ny Ordförande och Hemvändare

Patrik Anshelm är ny ordförande i Örebro Black Knights sedan den 2 december 2022 men han har en lång bakgrund i klubben. Han var med redan 1989 och bildade Örebro Black Knights tillsammans med många andra. Han spelade under de första åren på 90-talet.

Intresset för amerikansk fotboll kom när den nystartade tv-kanalen TV3 började sända matcher 1988. -Vem minns inte den karaktäristiske sportkommentatorn P-A Gullö som började kommentera amerikans fotboll på TV3. Intresset ökade efter att lagen Minnesota Vikings och Chicago Bears spelade en match på Ullevi i Göteborg på hösten 1988.

Det var första gången jag såg amerikansk fotboll på riktigt. Det var riktigt häftigt och jag tror att där och då jag bestämde mig att jag ville testa.

Patrik Anshelm om hans nyvunna intresse 1988
Vikings vs. Chicago Bears (American Bowl)
Where:Goteburg, Sweden (Ullevi Stadium)
Year:1988
Score:Vikings 28, Bears 21­

Innan hade Patrik varit aktiv inom friidrott, handboll och basket. En flytt till Stockholm för karriär i finansbranschen avslutade hans spelarkarriär. -När jag flyttade till Stockholm så började jag träna med Stockholm City Wildcats (numera Stockholm Meanmachines), men det blev inte samma sak och så tog jobbet så mycket tid… så det rann ut i sanden.

Efter en flytt tillbaka till Örebro efter 20 år i Stockholm så blev det dags för sonen att prova på amerikansk fotboll för fem år sedan.

Edward Anshelm, en förstaårs spelare i årets Superserielag med stor talang med sin längd, snabbhet och fysik. Här spelar edward med Tyresö U19. Ett exempel på ett bra samarbete i vår sport där våra U19 spelare under några år spelat med Tyresö.

Han hade testat friidrott, fotboll och boxning – men det var inget som han fastnade för. Det var vid en ”prova-på-dag” på Rosta gärde som sonen bestämde sig och började träna. Först stod jag vid sidan och tittade på, sedan blev jag lagledare… ja, och på den vägen är det.

Patrik Anshelm om sin återkomst till Örebro Black Knights

Edward har alla förutsättningar för att bli en framgångsrik spelare i Superserien och landslaget.

Micael Jönsson HC

Patrik har tidigare varit engagerad som både ledare och tränare i en rad andra föreningar.

Sedan är det väl så att jag svårt att hålla tyst om jag ser att något kan utvecklas och göras bättre. Och man kan ju inte bara stå bredvid och gnälla, då får man istället se till att göra något själv för att driva de frågor man tycker är viktiga. Och just nu finns det mycket att jobba på inom Black Knights….

Patrik Anshelm om sitt åtagande som ordförande
Patrik Anshlelm, ordförande Örebro Black Knights

Mycket fokus initialt har varit att få till en bra struktur och processer kring klubbens ekonomiska redovisning och kostnadskontroll men framförallt intäktsgenerering såsom försäljningsaktiviteter, ökad medlemsbas, mdlemeserbjudande, partnererbjudanden och partnerförsäljning. Vi är många som jobbar med dessa frågor i olika grupper med mycket energi och driv vilket bådar gott för 2023 men framförallt på längre sikt. Vi har även gjort ett omtag på rekryteringen på ungdomssidan som börjat ta fart mycket tack vare en nykomponerad grupp av coacher som leder arbetet. Rekrytering på ungdomssidan kommer att vara vår högsta prioritet under 2023.

Patrik Anshelm om de första månaderna som ordförande