Johan Lindahl klar som ass. DB/LB-coach inför 2023

Säsongen närmar sig, och Black Knights herrlag har full fokus på att bygga laget som skall ta sig an motståndare i både Superserien och Scandinavian League i 2023.

Johan går in i sin sista termin på läkarstudierna där praktik på annan ort tvingar fram en lite mindre roll än vad han själv önskar. För säsongen 2023 blir den rollen assisterande DB/LB-coach.

Johan är ännu en av de viktiga kulturbärarna i laget. Hur mycket vi än önskar ha han hos oss på fulltid har vi full förståelse för att det finns faser i livet som kräver mer tid och fokus. Det är dock glädjande att han ändå tar på sig rollen som assisterande DB/LB-coach.

Johan Sjögren, sportgruppen

Som spelare har Johan 11 års erfarenhet i Superserien. De flesta åren som DB, men i senare tid har vi sett han närmare bollinjen som LB. Under sin spelarskarriär har han också representerat Sverige i ungdomslandslaget, juniorlandslaget och herrlandslaget. Coachandet började han med i Örebros U19-lag för 8 år sedan, och Johan har efter det skaffat sig en imponerande coach-CV. För herrlaget har han varit både DB-coach och DC, och han har en silvermedalj från EM där han var med som coach för damlandslaget.

Jag har alltid fascinerats av den teoretiska delen av fotbollen, och älskar att lära mig att lära ut. I och med att skador har hållit mig på sidlinjen under längre perioder blev det naturligt att ta ett annat typ av ansvar.

Johan Lindahl, ass. DB/LB-coach