Inför Stockholm Mean Machines

På lördag reser Örebro Black Knights till huvudstaden för returmöte mot hittills obesegrade Stockholm Mean Machines. Matchen sparkas av kl 15 på Zinkensdamms IP.

Lagens första möte i årets Superserie var i premiären på Behrn Arena. Matchen slutade 26-23 till det gästande Stockholmslaget, men det var hemmalaget som producerade mest yards, 1:a försök, flest turnovers och flaggor med påföljande bestraffningar.

It will be a great challenge to play the Mean Machines again. They were our first game of the season and they are still undefeated. I thought we played a good game against them in week 1, but we will have to play even better to come out with the wictory in the second meeting.

Sam Eisenstadt HC Örebro Black Knights
Stockholms WR Retzlaff möter på patrull. Foto: Jonas Domfors

Statistiskt är lagen lite av motpoler hittills under säsongen. Stockholm har seriens vassaste anfall och leder Superserien i alla viktiga kategorier; totala yards (390,8 per match), pass yards (260,5 yards per match), spring yards (130,3 yards per match) och poäng (34,5 poäng per match). En viktig del av Mean Machines anfall är duon Pappas och Retzlaff.

The connection Pappas and Retzlaff have in the passing game is lethal. They made some incredible plays against us in that first game, and have continued to thrive together this season. We will look to limit that connection as much as possible.

Sam Eisenstadt HC Örebro Black Knights

Örebro har statistiskt sin styrka i försvaret, och då speciellt mot springspel. Ledda av Tristen Cox släpper Örebro endast till 81 yards per match på marken. Stockholms försvar har hittills varit lagets svaga punkt, och inget lag släpper till mera yards och poäng än Mean Machines.

Kasper Wedberg avancerar bollen mot Stockholms försvar. Foto. Jonas Domfors

Ett bra springförsvar kommer vara nyttig att ha i helgen för Black Knights, då det inte bara är Pappas och Retzlaff som skall hållas i schack. Stockholms unga RB Stedt har imponerat stort under säsongen.

I am also very impressed by RB Stedt. He has consistently made plays week to week. We will need to have a good plan to try and slow him down as well.

Sam Eisenstadt HC Örebro Black Knights
Tristen Cox tacklar RB Stedt i back field. Foto: Jonas Domfors

Det är tre veckor sedan Örebros förra match i Superserien och det bör vara ett spelsuget gäng som löper in på konstgräset på lördag. Mantrat är det vanliga ”Be the best we can be”!

Our team is looking forward to this matchup. We have put together a great game plan and we will try to execute it to the best of our ability, and the rest will take care of itself.

Sam Eisenstadt HC Örebro Black Knights

Preliminära starters
QB Trevor Vasey
RB Kasper Wedberg
WR Jesper Lindéus
WR Johannes Lindéus
WR Hjalmar Gertsson
WR Samuel Egberth
OL Jon Zimmerman
OL Gustav Rydberg
OL Max Friberg
OL Nerly Muya
OL Oscar Sundqvist

DL Cesar Hebel
DL Tristen Cox
DL Sebastian Nilsson
DL Martin Jäppinen
LB Filip Jönsson
LB Josh Murphy
LB Filip Roth
DB Eric Murphy
DB Johannes Lindéus
DB Philip Batista
DB Jonathan Armendariz