Inför Black Knights mot Tyresö Royal Crowns

Premiären mot Stockholm Mean Machines slutade med en 23-26 förlust, och matchen bar verkligen präg av att det var första matchen för i år. I första kvarten drev Örebro bollen djupt ned mot Stockholms målområde två gånger utan att klara få poäng på tavlan, medans det i andra halvlek regnade flaggor över Örebros anfallslinje. Försvaret hade stora problem att sätta punkt för Stockholms anfall och Mean Machines lyckades få ”fyra nya” på 3 av 5 fjärde försök.

Trevor Vasey avancerar med bollen.

We need to do a better job not shooting ourselvs in the foot with penalties on offense. Defensively, we need to finnish on 3rd and 4th downs and get off the field.

HC Sam Eisenstadt

På lördag är det nykomlingarna Tyresö Royal Crown som står för motståndet. Tyresö är tillbaka i Superserien efter fyra år i den näst högsta ligan, men det är ingen duvunge som gör sin återkomst. Laget från förorten har rekryterat stort de sista två årena och det är många kända namn med mycket Superserierutin i truppen. Spelfördelare är Sveriges landslags-QB Philip Juhlin som tidigare har representerat Kristianstad Predators och Carlstad Crusaders i Superserien, och i försvaret hittar vi en av Sveriges bästa försvarsspelare i Malcom Engström. I laget finns också örebrobekanta Ali Chakkour och Gustav Skeppner som båda spelat för Black Knights de sista två åren. Tyresö är på pappret den starkaste nykomlingen i Superserien på många år och de har kapacitet att slå alla lag i Serien.

Gustav Skeppner i Black Knights Foto: Jonas Domfors

Tyresö have many great athelets and they are a very talented team. To win we need to correct our errors from our last game and play a more fundamentally sound football game overall.

HC Sam Eisenstadt

Matchen spelas på Tyresövallen med avspark kl 13 på lördag. Har du ingen möjlighet att ta dig till matchen? Livestream hittar ni här: TRCvsÖBK

Preliminära starters
QB Trevor Vasey
RB Kasper Wedberg
WR Jesper Lindéus
WR Johannes Lindéus
WR Hjalmar Gertsson
WR Samuel Egbert
OL Viktor Kreu
OL Max Friberg
OL Albin Adolfsson
OL Nerly Muya
OL Oscar Sundqvist

DL Kevin Mellberg
DL Tristen Cox
DL Sebastian Nilsson
DL Martin Jäppinen
LB Philip Roth
LB Filip Jönsson
LB Rikard Carlsson
DB Eric Murphy
DB Cewin Eriksson
DB Markus Persson
DB Jacob Wesslén