Inför Carlstad Crusaders

Örebro Black Knights har haft en tuff start på årets säsong, och de regerande mästarna har två tunga förluster i bagaget. Mot Tyresö hade anfallslinjen stora problem med att skydda Trevor Vasey, och speciellt Malcom Engström og Gogi Vasic härjade i Black Knights back field. Med konstant tryck på Vasey hittade knappt var fjärde passning fram till en mottagre. I anfallet är det endast RB Timmy Göransson, som alltid ger 100 % och lite till, som kan få godkänt.

Timmy Göransson avancerar bollen. Foto: Jonas Domfors

Försvaret hade för det mesta bra kontroll på Tyresös anfall, men tre explosiva spel står för 193 av Tyresös 287 yards i matchen och 3 TDs. Örebros defensiva linjespelare Martin Jäppinen och Sebastian Nilsson skapade mycket oreda för hemmalaget. Tillsammans hade de 10,5 tacklingar, varav 4,5 bakom anfallslinjen, 1,5 sacks och 1 forcerad fumble.

Sebastian Nilsson tacklar Tyresös QB. Foto: Jonas Domfors

Två förluster och en tung start till trots, HC Sam Eisenstadt ser att det finns mycket att lära av upplevelsen.

The past two games have been very valuable for us, although we did not get the result we wanted, we learned alot. The team’s response to adversity has been great since the game ended in Tyresö and it really shows me how special this group of players and coaches are. Our mindset has shifted away from winning and losing and towards embracing the process. We are now taking it one day at a time, and taking care of what is in our control rather than worry about the things outside of our control.

HC Sam Eisenstadt

På söndag spelar Black Knights sin tredje match på lika många helger. Motståndare är Carlstad Crusaders som besöker Berh Arena, avspark 15:30. För Crusaders är det, till skillnad från Örebro, årets första match i Superserien. Laget har hämtat tillbaka fjolårets QB Morovick, forna försvarsfätten Olof Flemström gör comeback och WR Börzsei kommer tillbaka efter ett år i Tyresö Royal Crowns. Utöver det verkar det annars som ett flertal spelare har lämnat laget inför årets säsong, men det råder en del osäkerhet då det inte finns en komplett spelarlista att finna.

I expect us to give great effort and have a great attitude in this upcoming game against Carlstad Crusaders. They should be a very tough opponent like everyone in our league. We need to be locked in and ready to go.

HC Sam Eisenstadt

Det som är säkert är att matcherna mellan Örebro och Carlstad brukar vara spännande, och att det är ett revanschsuget hemmalag fast beslutna att visa fram sin bästa sida. Väl mött söndag kl 15:30 på Berhn Arena

Preliminära starters
QB Trevor Vasey
RB Kasper Wedberg
WR Jesper Lindéus
WR Johannes Lindéus
WR Hjalmar Gertsson
WR Samuel Egberth
OL Martin Jäppinen
OL Gustav Rydberg
OL Max Friberg
OL Nerly Muya
OL Oscar Sundqvist

DL Kevin Mellberg
DL Tristen Cox
DL Sebastian Nilsson
DL Martin Jäppinen
LB Edvin Jönsson
LB Filip Jönsson
LB Jonathan Armendariz
DB Eric Murphy
DB Cewin Eriksson
DB Philip Batista
DB Jacob Wesslén